Vacante & Calatorii

#viza #australia #turist #vacanta #turism #cum sa obtii viza turistica pentru australia

Cum poti obtine viza turistica pentru Australia

O vacanta in Australia poate fi una dintre cele mai frumoase aventuri pe care ti-ai dori sa le ai. Tara-continent este o destinatie plina de obiective turistice pe care le-ai vrea bifate, insa pentru a ajunge acolo, fie singur, fie cu familia, ai nevoie de viza turistica . Turism.Acasa.ro iti spune cum poti obtine viza turistica pentru aceasta tara. 

Cetatenii romani care vor sa viziteze Australia, in scop turistic sau de afaceri au nevoie de o viza turistica acordata de guvernul australian. Ar trebui sa stii ca tara noastra nu gazduieste sediul unei ambasade australiene, iar Consulatul Onorific al Australiei in Bucuresti a fost inchis temporar.
 

Cui trebuie sa te adresezi pentru viza
 

Cel mai apropiat centru consular este la Belgrad, astfel ca daca vrei sa obtii o viza turistica pentru aceasta tara, trebuie sa iei legatura cu asa numita Cancelarie pentru Romania, cu sediul in Serbia.

Daca vrei contactul Cancelariei de la Belgrad, ar trebui sa stii adresa unde o poti gasi si website-ul acesteia. Adresa este:  8th Floor, Vladimira Popovica 38-40, 11070, New Belgrad iar website-ul poate fi gasit printr-un click aici. Pe acest site vei gasi informatii precum programul de functionare al ambasadei, precum si numerele de telefon sau adresele de e-mail pe care le poti accesa pentru a afla mai multe informatii despre amanuntele care te intereseaza.
 

Cum aplici pentru viza turistica pentru Australia
 

Guvernul australian a decis in urma cu aproximativ doi www .acasa.ro/ani" title="ani">ani ca cetatenii romani pot aplica pentru o viza turistica pentru aceasta tara si online, la adresa care poate fi gasita aici. Ei trebuie sa completeze o aplicatie de viza eVisitor sau Tourist e676 Visa.

Una dintre cele mai importante conditii pentru obtinerea unei vize turistice de pana la trei luni este sa ai un pasaport valabil pentru cel putin sase luni. In plus, trebuie sa alegi tipul de formular electronic care ti se potriveste:

  • eVisitor se adreseaza celor care viziteaza Australia in scopuri turistice sau de afaceri pentru o perioada de cel mult trei luni;
     
  • Tourist e676 Visa ii are drept adresanti pe cei care vor sa mearga in aceasta tara pentru vacanta, motive sociale sau recreationale, pentru a vizita rude sau prieteni, insa fara a desfasura activitati lucrative, fiind acordata pentru trei, sase sau 12 luni.


Trebuie sa stii ca aplicatiile completate prin eVisitor nu costa nimic. In plus o viza obtinuta astfel iti permite sa stai in Australia pentru o perioada de maxim trei luni pentru fiecare vizita pe care o faci in decursul a 12 luni calendaristice de la data acordarii vizei.

Daca faci o astfel de cerere electronica si vei primi un raspuns pozitiv, vei beneficia de autoritatea unei ETA - Electronic Travel Authority, care este echivalentul electronic al unei vize. La aceasta viza electronica au acces liniile aeriene, agentii de turism si agentii vamali din Australia.

Nu te ingrijora in legatura cu faptul ca nu vei avea o stampila in pasaport, tot ce trebuie sa faci dupa ce ai primit viza este sa prezinti pasaportul la vama, reprezentantii acesteia te vor verifica in baza electronica de date. In plus, informatiile necesare iti vor fi trimise pe adresa de e-mail pe care ai introdus-o atunci cand ai completat aplicatia.

Pentru a aplica pentru o ETA ai nevoie de:

  • un pasaport valid
     
  • un card de credit valid, de tip American Express, Diners Club, JCB , Mastercard sau Visa.

Desi costul pentru viza este 0, este necesar sa achiti o taxa de serviciu de 20 de dolari pentru fiecare aplicant. Iar daca mergi in vacanta printr-o agentie de turism si aceasta iti poate depune aplicatia pentru ETA. In plus, daca vrei sa obtii o viza turistica pentru o perioada mai mare de trei luni, ar trebui sa scoti din buzunar o taxa de 100 de dolari.

Daca vei calatori cu familia, inclusiv copiii, ar trebui sa stii ca fiecare membru al familiei trebuie sa aiba o viza pe pasaport sau o ETA.
 

Conditii pentru aplicantii la viza
 

Daca depui o cerere pentru o viza pentru Australia, s-ar putea sa ti se ceara sa iti certifici starea de sanatate. Acest lucru iti va fi solicitat prin intermediul unei cereri venite de la personalul ambasadei in aria careia de afli. Si aceste detalii pot fi completate online pe aceasta pagina, unde vei putea gasi detalii si pentru situatia in care trebuie sa transporti sau sa iti cumperi medicamente din aceasta tara.

Oferte pentru tine

  •   2010-02-25
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Diana Andrei

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Sfatul expertului


Citeste pe Romaniatv

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu: Unde poti inota cu delfinii

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii