Vacante & Calatorii

#viza #jamaica #documente #ambasada

Cum poti obtine viza pentru Jamaica

Te gandesti sa-ti achizitionezi o vacanta in Jamaica insa nu stii ce conditii ar trebui sa indeplinesti pentru a ajunge in aceasta tara? Stii ca ai nevoie de viza insa nu cunosti toate detaliile referitoare la acest aspect? Citeste randurile care urmeaza si vei afla de ce acte ai nevoie pentru a obtine o viza turistica pentru Jamaica.

Pentru a merge in vacanta in Jamaica vei avea nevoie de o viza de intrare, o garantie ca nu vei ramane acolo si o taxa pe care va trebui sa o platesti pentru viza. Insa ar fi bine sa stii si ca viza se obtine pe aeroport, la intrarea in tara.
 

De ce documente vei avea nevoie
 

  • Pasaport valabil cel putin 6 luni de la data la care te vei intoarce, care sa aiba cateva file libere pentru aplicarea vizei si stampilelor de intrare si iesire din tara.
  • Un voucher care sa ateste faptul ca ai unde locui pe perioada sederii (il obtii de la agentia de turism sau de la hotelul de la care ai achizitionat pachetul turistic).
  • Un bilet de avion tur-retur.
  • O taxa de 27 de dolari pe care o vei achita la iesirea din tara.
     

Ce alte documente ar fi bine sa detii in timpul calatoriei
 

Agentiile de turism care organizeaza excursii spre Jamaica iti vor oferi detalii despre calatoria ta si documentele de care vei avea nevoie pentru obtinerea vizei, insa ar fi bine sa stii ca nu isi vor asuma raspunderea daca tu nu vei primi acordul autoritatilor jamaicane.

Majoritatea agentilor turistici care ofera pachete turistice cu destinatia Jamaica le recomanda turistilor sa aiba asupra lor si alte documente:

  • o copie xerox a pasaportului
  • o procura notariala pentru minorii care calatoresc insotiti doar de un parinte sau de alte persoane decat parintii, potrivit careia parintii isi dau acordul ca persoana insotitoare sa aiba copilul in grija pe perioada sederii in Jamaica.
  • o asigurare medicala de calatorie.


Fiecare agentie de turism le va spune clientilor sai ce au de facut pentru obtinerea vizei. In cazul in care ti-ai planificat calatoria fara ajutorul unor agenti de turism, odata cu ajungerea in aeroporturile jamaicane, la prima intrare in tara, prezinta-te cu actele necesare pentru obtinerea vizei. Nu ezita sa intrebi autoritatile aeroportuare de la destinatie, ei te vor indruma in acest sens.

In cazul in care vrei sa stii mai multe detalii despre ce vei avea nevoie pentru a intra pe teritoriul jamaican, le poti afla de la Consulatul acestei tari pentru Romania, care se afla in Geneva. Mai multe detalii poti gasi aici.
 

Sursa foto : destination360.com

  •   2010-04-27
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Diana Andrei

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu: Unde poti inota cu delfinii

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii