Vacante

#valentine's day #sfantul valentin #ziua indragostitilor

Cum planifici vacanta de Valentine’s Day

Daca responsabilitatile de zi cu zi s-au tot adunat si nu ai mai reusit sa pleci in vacanta cu persoana iubita, este vremea sa incepi o planificare riguroasa. Daca ai tot vrut sa pleci cu ea undeva departe, unde sa fiti numai voi doi si de fiecare data ati amanat, schimba modul de abordare si planifica o vacanta cu mult timp inainte de plecare. Indiferent ca este vorba despre Valentine’s Day sau de un weekend romantic in doi, o vacanta in cuplu poate sa-ti incarce bateriile, fara sa fie nevoie sa scoti multi bani din buzunar.

Iata in continuare cum poti planifica o vacanta romantica de Valentine's Day:

1 Rezerva vacanta cu minim 1 luna inainte. Pentru a profita de preturi mai bune, fa rezervarea cu minim 1 luna inainte. Pe langa economie, aceasta strategie iti impune planificarea in agenda, astfel incat, orice ar mai aparea pe parcurs, vei sti ca ai facut deja rezervarea si nu iti vei mai schimba planurile.


In 2010, Sfantul Valentin este intr-o duminica, astfel incat devine ocazia ideala de a pleca undeva intr-un weekend (prelungit).


2  Alege o destinatie de vacanta in care poti ajunge rapid cu avionul. Nu ar trebui sa zbori mai mult de 2-3 ore pana la destinatie. Astfel, te vei bucura de mai mult timp pentru tine si perechea ta si vei plati mai putin pe bilet.
Poti alege destinatii precum Amsterdam, Paris, Londra, Praga, Verona, Barcelona etc. Toate au multe atractii turistice si locatii spectaculoase pentru indragostiti, iar unele dintre ele, au adevarate festivaluri dedicate iubirii, precum Verona in Love din orasul Juliettei.


florentaIn cazul in care decizi ca vacanta ta romantica sa fie de Ziua Indragostitilor (Sfantul Valentin sau de Dragobete) si nu te impaci deloc cu frigul, ai putea fi tentat sa renunti la tot si sa ramai acasa, unde este cald si comod. Gandeste-te totusi ca exista destinatii precum Egiptul. Vei putea sa faci plaja, impreuna cu persoana iubita si sa te bucuri de apa marii, in plina iarna.


Cine spune ca Parisul este o destinatie romantica demodata, da dovada doar de rautate sau poate nici nu a fost in Paris vreodata si, prin urmare, nu stie ce vorbeste. Daca nu ai ajuns inca aici sau daca ti-a placut acest oras, capitala Frantei poate constitui o destinatie extrem de boema pentru o vacanta in doi. Iar prin boem nu intelegem o camera mizera de hotel si masa luata la cea mai ieftina bodega din oras. Boem in Paris poate fi o vacanta cu bani putini, dar nu mai putin savuroasa: cumpara cateva feluri de branza si o sticla de vin. Invita-ti apoi partenera la un picnic pe cheiurile Senei. Culorile amurgului, bateau mouche-urile care plutesc pe Sena, in sute de luminite, cu muzica de acordeon in difuzoare, buchinistii de pe mal, cladirile cu arhitectura veche, toate acestea sunt realitati si sunt la fel de frumoase indiferent de anotimp.


Tine minte ca destinatii romantice faimoase pe plan international, precum Verona sau Paris, vor avea intotdeauna oferte mai scumpe. Exista insa si alternative, mai putin renumite dar nu mai putin seducatoare, precum Budapesta, Valencia, Madrid, Nurnberg, Sofia, Napoli, Nisa, Dublin etc. 


3 Fa o lista cu atractiile turistice si activitatile gratuite pe care le ai la dispozitie, in locatia aleasa. De exemplu, daca te afli in Paris, unul dintre cele mai romantice, mai boeme si mai minunate locuri in care trebuie sa ajungi cu persoana iubita este Montmartre . Nu te costa nimic sa te plimbi pe stradutele in panta, in atmosfera visatoare a locului.

Tot aici se afla unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice ale iubirii, zidul “Te iubesc”, unde declaratia de dragoste este notata de un artist contemporan in aproximativ 300 de limbi. Zidul se afla in aer liber si poate fi vazut gratuit. Tot In Montmartre se afla si Sacre Coeur -ul, cu intrarea gratuita.


4 Alege o destinatie noua pentru tine si pentru perechea ta. Daca iti doresti sa te intorci din vacanta cu amintiri frumoase, ar fi bine sa mergi undeva unde nu ai mai fost nici tu, nici partenerul tau de viata. Evita destinatiile care au mai fost vazute cu fostul sau fosta. Daca nu stii la ce sa te astepti, poti primi toate detaliile legate de pachetul de vacanta de la agentul turistic. Acesta iti poate oferi chiar si upgrade-uri si iti poate propune o destinatie sau un hotel potrivit pentru tine si persoana iubita.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea