Vacante

#sezonul rece #planificare vacanta #vacanta_iarna

Cum planifici o vacanta pe cont propriu in sezonul rece

Daca pleci undeva in toamna sau iarna si vrei sa-ti planifici calatoria pe cont propriu, este bine sa tii cont de cateva aspecte esentiale. Rezervarile, vremea, bagajul sunt cateva aspecte de luat in considerare.

Iata cum sa planifici o vacanta pe cont propriu cand calatoresti in sezonul rece:

1 Perioada calatoriei in sezonul rece

Cand calatoresti in compania cuiva, este normal sa tii cont si de nevoile acelei persoane. Insa atunci cand calatoresti fara insotitor, avantajul este faptul ca te bucuri de mai multa flexibilitate.

Acest lucru te ajuta sa faci economii serioase de buget. De exemplu, in sezonul rece, 2 ianuarie este o data foarte solicitata la rezervarile de bilete de avion si, prin urmare, in aceasta zi sunt preturile cele mai mari. Daca iti petreci Revelionul in strainatate, intoarce-te acasa fie pe 1 ianuarie, fie incepand cu data de 3.

Tine cont de vreme si incearca sa calatoresti in prima parte a zilei. Uneori, din cauza furtunilor de zapada, zborurile sunt anulate sau au intarzieri. Este intotdeauna mai dificil sa petreci multe ore in aeroport de unul singur decat in compania cuiva.

Daca vei calatori dimineata, insa, o cursa anulata poate sa fie inlocuita de o alta, imediat sau la cateva ore distanta. Daca, insa, calatoresti in a doua parte a zilei in sezonul rece, un avion anulat poate insemna o noapte petrecuta in aeroport sau, in cel mai fericit caz, la hotel.

2 Bagajul pentru calatoria din sezonul rece

Informeaza-te cu privire la clima locala si afla care este prognoza meteo pentru perioada calatoriei. Informeaza-te si cu privire la cultura locala si la cerintele legate de vestimentatie. Ia-ti toate masurile de siguranta in sezonul rece in ceea ce priveste hainele si accesoriile, mai ales daca pleci pe munte.

3 Planifica vizitele si activitatile din program

In sezonul rece, in unele destinatii turistice, obiectivele functioneaza cu program redus sau sunt inchise. Daca nu calatoresti printr-o agentie de turism, este bine sa verifici de dinainte programul locurilor pe care vrei sa le vizitezi pentru a-ti planifica activitatile de vacanta.

Sursa foto: weheartit.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea