Una dintre cele mai mari tari din Orientul Mijlociu, Arabia Saudita se invecineaza cu Emiratele Arabe Unite in est si cu Marea Rosie in vest. Aici se afla cel mai sfant loc al Islamului, Mecca. Daca te gandesti sa vizitezi aceasta tara, va trebui sa te informezi cu privire la viza si la reglementarile locale.


Conditii de intrare in Arabia Saudita


Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, cetatenii romani care calatoresc in Arabia Saudita trebuie sa obtina o viza de intrare. Aceasta este de mai multe feluri, in functie de scopul calatoriei: viza turistica , viza de munca , viza pentru pelerinaj si viza de afaceri. Indiferent de tipul vizei, orice cerere de viza trebuie sa fie garantata de un sponsor.
Orice rezident strain este dependent de acest sponsor saudit si trebuie sa aiba in posesie o carte de sejur (iqama). Durata maxima de sedere este de 30 de zile. 


Viza turistica si sederea in Arabia Saudita


In Arabia Saudita viza turistica este acordata numai in cadrul turismului organizat. De aceea, nu poti sa o obtii la frontiera. Calatoria trebuie organizata de o companie de turism recunoscuta. Potrivit publicatiei Lonely Planet, grupul minim de persoane acceptate este de 4. Pasaportul pe care va fi pusa viza trebuie sa aiba o valabilitate de minim 6 luni.

In cazul in care pe pasaport ai o viza de Israel, nu vei putea primi viza pentru Arabia Saudita.

De asemenea, pentru o calatorie in Arabia Saudita trebuie in mod obligatoriu sa dispui de asigurare medicala.
Calatorind in cadrul turismului organizat, vei face parte dintr-un grup, cel mai probabil. Este recomandat sa nu te desparti de acest grup si sa respecti indicatiile ghidului si ale fortelor de ordine locale.

In Arabia Saudita este important sa cunosti legile si obiceiurile locale. Turistilor li se recomanda sa respecte aceste obiceiuri si traditii, pentru a nu-i ofensa pe localnici. De exemplu, trebuie sa eviti sa faci fotografii cu femei sau copii sauditi.

Persoanele de sex feminin nu pot calatori neinsotite si nu pot conduce autovehicule. Daca ai mai putin de 30 de ani, pentru a putea calatori in Arabia Saudita trebuie sa fii insotita de sot sau de un frate. Daca vrei sa mergi cu iubitul, acest lucru nu este permis. Cuplurile care nu sunt casatorite trebuie sa calatoreasca intr-un grup organizat si ca persoane independente.

Ambasada Romaniei in Arabia Saudita se afla in capitala, Riyadh. Gasesti adresa mai jos:

Embassy of Romania in Riyadh, Saudi Arabia   
Al Protocal Street, Villa no.8
King Fahad District
P.O. Box 94319
Riyadh 11693
City: Riyadh
Phone: (00) (966) (1) 4566205
Fax: (00) (966) (1) 4569985
Email: embromriyadh@nesma.net.sa

Pentru alte detalii despre viza, consulta Ambasada Arabiei Saudite in Romania.
 

  •   2010-03-05
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Ramona Sandu

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii