Vacante

#ambulanta #sfaturi vacanta #sanatate in vacanta # ambulanta strainatate

Cum chemi o ambulanta in strainatate

Cand calatoresti in strainatate, o urgenta medicala te poate obliga sa chemi ambulanta in locuinta ta temporara. Persoanele care au probleme de sanatate complexe, in special, ar trebui sa se documenteze pentru a fi pregatite in astfel de situatii.

Iata cum poti chema o ambulanta in strainatate:

Numerele de urgenta pentru ambulante

Numarul de urgenta 911 este folosit in Statele Unite, in cea mai mare parte a Canadei, in America Centrala si in Caraibe. In Mexic, numarul de urgenta este 066. Pentru Noua Zeelanda, se poate suna la 111 pentru urgente, de pe telefoanele mobile inregistrate. Totodata, telefoanele care au serviciu GSM pot suna la 911 si 112.

In Europa, numarul cel mai raspandit este 112. Astfel, poti suna la 112 pentru a chema o ambulanta in Austria, Belgia, Bulgaria, Croatia, Turcia, Cipru, Republica Ceha, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Ungaria, Irlanda, Italia etc.

Serviciul GSM

Contacteaza furnizorul tau de servicii de telefonie mobila daca telefonul tau are integrata tehnologia GSM (Global System for Mobile). Un astfel de serviciu iti poate fi de folos in situatiile de urgenta.

Foloseste aplicatiile pentru telefon

Poti folosi diverse aplicatii pentru telefoane mobile concepute special pentru turisti. O astfel de aplicatie este Smart Traveler app. care poate fi folosita pe iPhone si iPad.

Asigura-ti o conexiune la internet

Daca nu ai ghidul turistic langa tine, unde se gasesc de obicei liste cu telefoane de urgenta si nicio alta persoana in casa pe care sa o intrebi, o conexiune la internet este intotdeauna de folos. Pe internet exista multe site-uri cu lista tarilor si telefoanelor de urgenta, inclusiv pentru ambulanta.

Cere sprijinul hotelului

Intr-o situatie de urgenta, solicita sprijinul hotelului sau proprietarului locuintei in care stai. Toata lumea te poate ajuta sa chemi o ambulanta cand ai nevoie de un doctor.

Pastreaza la indemana informatiile utile

Daca te consulta un doctor in destinatia in care te afli, ar fi bine sa ai la indemana asigurarea medicala, reteta de la doctorul de acasa sau un contact al unui membru al familiei. Acesta poate sa le spuna medicilor detalii despre istoricul tau medical. Salveaza numarul la "Emergency contact" sau denumeste-l "ICE" (for In Case of Emergency), "Home", "Family" sau intr-un fel usor de observat de catre o persoana care umbla cu telefonul tau pentru prima data.

Foto: dreamresearchgroup.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea