Vacante

#intretinere bicicleta #bicicleta peas #pegas

Cum ai grija de bicicleta ta pe tot parcursul anului

Bicicleta este aliatul tau dimineata, in drum spre serviciu, cand te strecori rapid ca sa nu intarzii, dar si atunci cand iesi la o plimbare prin parc sau intr-o drumetie alaturi de prietenii care iubesc si ei pedalatul. Te bucuri de ea tot anul, dar cat de multa grija ai de ea?

 

Pentru ca bicicleta sa reziste cat mai mult timp, indiferent de cat de mult o folosesti, trebuie sa o ingrijesti cu atentie. Caci asa cum fiecare dintre noi are nevoie de sapun ca sa se spele si de haine ca sa se imbrace, si bicicleta are nevoie de propriile-i accesorii de ingrijire pentru a arata mereu bine. Iata cum trebuie intretinuta o bicicleta pe tot parcursul anului:

O cureti si o ungi

Bicicleta are nevoie de curatare constanta pentru ca apa sa nu atace materialul din care este fabricata. De aceea, pentru curatarea bicicletei e bine sa eviti utilizarea jetului de apa. In magazinul bicicletapegas.ro vei gasi o serie de solutii de curatare cu ajutorul carora sa indepartezi murdaria si praful. De asemenea, exista solutii speciale pentru eliminarea petelor de grasime. E important sa iti pastrezi bicicleta curata pentru a te putea bucura de ea cat mai mult timp.

Dupa ce ai curat bine spitele, cadrul, lantul, cablurile franelor, aplica un strat de lubrifiant. Acesta are rolul de a tine la distanta, pentru o vreme, praful, previne aparitia ruginei si asigura buna functionare a bicicletei.

Ii montezi o trusa de urgenta

Se poate intampla sa te afli in mijlocul drumului si sa simti ca presiunea din cauciucuri a slabit sau ca lantul are un joc nefiresc. De aceea, e important sa ai la tine o trusa in care sa ai la indemana o cheie, o mini-pompa, un kit de pana. Asta intrucat orice defectiune iti poate pune in pericol viata, dar poate si deteriora bicicleta.

O tii la adapost

Pentru a prelungi viata bicicletei e foarte important unde o lasi atunci cand nu o folosesti. De preferat este sa alegi un loc acoperit, ferit de umezeala. Poate fi un garaj sau chiar un balcon inchis. Important este ca bicicleta sa nu stea in ploaie sau in zapada.

O verifici constant

E important sa nu pornesti la drum inainte sa fi verificat cu mare atentie starea ghidonului, a franelor, dar si presiunea din pneuri. Umfla cauciurile la capacitatea specificata pe peretele anvelopei. Verifica si farurile si stopurile, ca sa te asiguri ca ai vizibilitate si esti vizibil in orice moment al zilei. O atentie deosebita trebuie sa oferi suruburilor de fixare, intrucat acestea se pot slabi in timp. Toate acestea sunt extrem de importante si te vor ajuta sa pedalezi linistit, fara sa ai parte de evenimente neplacute.

O duci in service

E posibil sa nu te pricepi sa ingrijesti corect bicicleta, de aceea poti apela la un service de biciclete. Pegas asigura intretinerea bicicletelor, astfel ca vehiculul tau pe doua roti va fi lasat pe maini bune. E important sa faci aceasta revizie periodic, cel putin o data la doua luni. Nu dureaza foarte mult si nici nu costa mult. In schimb, te fereste de neplaceri si te ajuta sa iti pastrezi cat mai mult timp bicicleta in stare buna de functionare.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea