Vacante

#balkan flexipass #interrail #reduceri #europa #vacanta #tren

Cu trenul prin Europa

Fie ca militezi impotriva poluarii pe care o produc avionele de fiecare data cand se ridica de la sol, fie ca ti-e teama sa zbori incorsetat intr-un scaun, fie ca pur si simplu iti place sa calatoresti cu trenul, trebuie sa stii ca exista cateva posibilitati mai ieftine de a ajunge in tarile baltice sau, din contra, in vestul Europei. Este vorba despre pachetele InterRail si Balkan Flexi Pass.

Biletul InterRail

InterRail iti propune tarife in functie de zone si de numarul de zile pe care il alegi pentru valabilitatea biletului. Ai la dispozitie cam toate tarile Europei de Vest, de la Germania sau Franta pana la tarile nordice, dar si Maroc sau Polonia. Preturile sunt cuprinse intre 190 de euro pentru un bilet valabil 16 zile si 383 de euro pentru un pachet de o luna. O veste buna pentru cei au varste sub 26 de ani: pot beneficia de reduceri de aproximativ 20%, in timp cei copiii pot plati cu 50 % mai putin.

balkan flexipass

Daca iti doresti sa cunosti mai bine tarile vecine noua, Balkan Flexipass este varianta cea mai ieftina pentri a calatorii in Grecia, Turcia, Bulgaria, Macedonia, Muntenegru sau Serbia. Vei plati intre 80 si 226 de euro in functie de numarul de calatorii pe care vrei sa il faci intr-o luna.

Posesorii unui bilet de tren de tipul Balkan Flexipass beneficiaza de asemenea de reduceri la cazare de 5-20% in hoteluri din Bulgaria, Grecia, Serbia-Muntenegru si Macedonia, precum si de preturi speciale pentru o serie de linii de ferry-boat.

Gasesti biletul la orice agentia de turism a CFR-ului, inainte de toate, insa, trebuie sa stii ca vei plati tariful de baza si un supliment pentru cuseta sau vagon de dormit. Reteaua de trenuri Balkan Flexipass nu este compatibila cu toate trenurile din Europa, de aceea este nevoie sa iti planifici din timp legaturile cu diferitele orase in care vrei sa calatoresti. Numai asa vei putea sa eviti ca sa platesti bani in plus.

Avantaje

- in cazul in care planurile si destinatiile ti se schimba peste noapte, poti urca sau cobori din tren cand vrei. Nu vei plati nimic in plus.

- Statiile de tren sunt in centrul oraselor si nu la marginea lor ca aeroporturile low cost. Asadar vei avea mai mult timp sa te bucuri de orasul favorit.

- Calatorind cu trenul reusesti sa vezi cu adevarat Europa si nu doar sa o survolezi.

- Daca ai ratat un tren nu e nici o problema. In cateva minute sau ore va sosi altul potrivit pentru planurile tale.

- In tren nu exista limita de greutate sau dimensiuni la bagaje si nici reguli stricte legate de ce poti sau nu lua cu tine in cabina.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea