Vacante

#comandau #transilvania

Comandau, o alternativa pentru statiuni

Aflat in judetul Covasna din Transilvania, Comandau este o statiune montana frecventata de turisti, de iubitorii de alpinism, schi si trasee montane .

Se afla la 32 km de Targul Secuiesc, in valea Basca Mare, la o altitudine de 1030 m in depresiunea Comandau din Muntii Bretcului. In statiune se ajunge cu masina, 22 km din Covasna, cu trenul pana in gara Covasna si apoi cu mijloace auto.

De ce Comandau

Cei care au ajuns deja acolo apreciaza acest loc linistit inconjurat de munti si de padure. Peisajele sunt impresionante, iar serviciile turistice au inceput sa se dezvolte. Te poti plimba cu ATV-ul prin padure, sau faci schi pe partia amenajata. In statiune poti urca pe varful Lacauti cu ATV_ul sau cu mountainbike, vara, sau cu snowmobilul iarna. comandau2Una dintre sarbatorile cele mai importante de aici o reprezinta Zilele Comandaului, cand se pregateste uriasa tocana de ciuperci.

Alte momente importante din an sunt Zilele Zapezii si Revelionul. Daca vrei sa vizitezi obiective turistice, poti merge sa vezi cladirea primariei, amenajata in stilul vechiului casino din secolul al XIX-lea. In apropiere exista turbarii, cu specii de plante foarte rare. Mocanita se bucura probabil de cea mai mare celebritate, pentru ca oamenii o stiu din filme si documentare. O alta atractie o reprezinta locomotiva cu aburi.

Unde ne cazam in Comandau

In Comandau gasesti tabere si pensiuni pentru turisti. Unitatile de cazare sunt in curs de dezvoltare. Serviciile oferite sunt in general cazare cu pensiune integrala, baie proprie, incalzire centrala, apa rece si calda in permanenta, gratar in aer liber . Pretul pentru o zi este intre 25 si 35 euro de persoana, cu mic dejun. In Comandau se organizeaza tabere de copii pentru toate categoriile de turisti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea