Vacante

#circuite #vacanta #albania #destinatii #oferte de vacanta #muntenegru #croatia #slovenia

Circuite noi in Europa pentru vacanta

Agentiile de turism aduc circuite noi pentru vacanta din acest an. Destinatii mai putin cunoscute precum Albania sau Slovenia detin atractii naturale deosebite, dar si orase sau monumente intrate in patrimoniul mondial UNESCO. Daca te pregatesti de vacanta si cauti o destinatie noua, dar la fel de frumoasa si de impresionanta precum Franta, Spania sau Grecia, descopera noile circuite europene din 2010.

Circuit in Albania
 

Cei care isi doresc sa viziteze in vacanta o regiune mai putin atinsa de globalizare, dar care sa beneficieze de o clima blanda, cu numeroase posibilitati de petrecere a timpului liber, au posibilitatea sa aleaga Albania. Aflata in sud-estul Europei, este inconjurata de Muntenegru, Kosovo, Macedonia si Grecia si are deschidere la Marea Adriatica si Ionica. Cetatenii din tarile Uniunii Europene pot intra in Albania fara viza, dar trebuie sa plateasca la granita o taxa de 10 euro.

Albania este o destinatie turistica mai putin cunoscuta, insa extrem de ofertanta, avand numeroase atractii, de la cele naturale la cele culturale, istorice sau religioase. "Albania este o destinatie ocolita, despre care cei mai multi au pareri preconcepute. Am ales sa promovam aceasta destinatie din dorinta de a le arata turistilor ca, in apropiere, mai sunt si alte destinatii care merita sa fie vazute. Un alt motiv il reprezinta faptul ca s-a ajuns la un soi de saturatie pe destinatiile clasice. Exista necesitatea de a raspunde unui alt segment de turisti si avem un partener local foarte bun in Albania", a declarat, pentru Acasa.ro, Ana Irimia, reprezentant al agentiei Exclusive Holidays.

Pe lista atractiilor acestei tari sunt situri arheologice, parcuri naturale, fortarete, castele , monumente religioase, muzee, galerii de arta, plaje, destinatii muntoase, orase moderne etc.

Un circuit in Albania include un program variat, ca de exemplu: Shkodra, unul dintre cele mai vechi orase din Peninsula Balcanica, castelul Rosafa, orasul Tirana, Durres, unul dintre cele mai vechi orase din zona mediteraneana, fiind totodata cel mai mare oras-port al Albaniei. Orasul Berat (Berati), locuit de peste 2400 de ani, face parte din patromoniul UNESCO. In trecatoarea Llogara, situata la 1020 metri altitudine, se poate admira panorama asupra Marii Ionice si a Rivierei albaneze. Iar la Fortareata Lekuresi se ia cina, avand totodata vedere asupra Golfului Saranda si a Insulei Corfu . O astfel de oferta include transportul cu microbuzul la destinatie, zborul cu avionul, ghidul turistic, cazarea cu demipensiune, potrivit agentiei Exclusive Holidays.

 

Circuit in tarile adriatice: Muntenegru, Croatia, Slovenia
 

Cei care nu au vizitat inca tarile apropiate de Romania au ocazia sa aleaga un circuit in Serbia, Muntenegru, Croatia si Slovenia. Ultimele trei au deschidere la Marea Adriatica si toate poseda monumente importante si bogatii naturale care merita sa fie vazute. De exemplu, orasul Kolasin este una dintre cele mai renumite statiuni montane din Muntenegru, fiind o destinatie de vacanta ideala atat pentru iarna, cat si pentru vara. Calitatea deosebita a aerului de aici, Lacul Biogradsko, Parcul National Biogradska gora (una dintre ultimele paduri virgine ale Europei) sunt principalele atuuri ale sale.

In Parcul National Durmitor se afla Canionul Raului Tara, al doilea ca marime dupa Marele Canion din Statele Unite, avand o intindere de 80 km si o adancime de 1300 m.

Un circuit Serbia – Muntenegru – Croatia – Slovenia costa 775 euro de persoana in luna iunie, conform agentiei Interra Travel . Pe langa transportul cu autocarul, cazarile cu mic dejun in hoteluri de 3 si 4 stele, ghidul insotitor si taxele de autostrada, pachetul include tururi de oras in Budapesta, Belgrad, Dubrovnik, Split, Ljubljana, precum si alte vizite.
 

Alte circuite noi in Europa si nu numai, pentru vacanta 2010
 

  • Nordul Spaniei, avion, 11 zile, 710 euro + taxe, agentia Interra Travel
  • Tarile Baltice&Scandinavia, avion, 10 zile, 699 euro + taxe, agentia Interra Travel
  • Anglia, Tara Galilor, Irlanda, avion, 11 zile, 899 euro + taxe, agentia Interra Travel
  • Mallorca, Ibiza, avion, 8 zile, 499 – 699 euro (in functie de perioada), agentia J’Info Tours
  • Spania, Maroc, Portugalia, 15 zile, 829 euro, agentia J’Info Tours
  • Lisabona, Estoril, Calais, 8 zile, 499 euro, agentia J’Info Tours.

 

Sursa foto : travelguides.lastminute.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea