Vacante

Circuite exotice pentru vacanta ta

In 2008, in afara de ofertele cu sejururi pe litoral si de chartere, cu vacante mai mult statice, mai exista circuitele pentru turistii in cautare de locuri noi. Daca doua saptamana pe drumuri nu te sperie si vrei sa vezi cat mai multe obiective turistice, atunci ti se potrivesc acestea din urma.

In ciuda preturilor afisate de obicei in cataloagele operatorilor turistici, cheltuielile integrale sunt in realitate mai mari, uneori chiar mult mai mari. Este important asadar sa te documentezi foarte bine cand alegi o oferta. Avand in fiecare zi alte excursii, alte vizite si noi drumuri, trebuie sa stii cam care sunt cheltuielile zilnice pentru fiecare din zile. Taxele de autostrazi, de viza, de aeroport, asigurarile, bacsisurile obligatorii, intrarile la obiectivele turistice optionale, toate acestea pot sa ridice pretul cu cateva sute de euro.

Circuit cu sejur in tara faraonilor

 

Persoanele care doresc sa aleaga un circuit mai putin obositor au acum ocazia sa aleaga ofertele care includ circuite cu sejururi. De exemplu, din cele 13 zile cat dureaza o vacanta in Egipt, 6 dintre ele sunt de tip sejur.

 

Circuitul implica calatorii in Cairo, Aswan , Luxor , Hurghada. Pentru 35 euro, poti face o croaziera pe Nil, la Marele Baraj de la Aswan. Sejurul in Hurghada este de tip all inclusive, la hoteluri de 4 si 5 stele. Pretul intregului circuit porneste de la 799 euro de persoana ( transport cu avionul ), la care se adauga diversele taxe: 95 euro taxe de aeroport, 31 euro asigurare medicala, 45 euro supliment cuseta in vagon de dormit pe distanta Cairo – Aswan. In plus, mai ai nevoie de bani pentru diverse alte cheltuieli, precum intrarile la obiecitvele turistice neincluse in program, convorbiri telefonice, spalatorie, internet, etc.

Petra valleyCircuite spre cele 7 noi minuni ale lumii

In 2007 s-au votat Cele 7 Minuni ale Lumii Moderne, dupa ce minunile antichitatii disparuse aproape cu desavarsire. Dupa un vot la care a  participat un numar de 100 de milioane de persoane, pe primele 7 locuri s-au situat: Marele Zid Chinezesc, Petra, Statuia lui Iisus Mantuitorul, Machi Picchu, Chicen Itza, Coloseumul, Taj Mahal. Minunile “onorifice” ale antichitatii sunt astazi piramidele din Egipt.

Agentiile ofera vacante catre una, mai multe sau chiar toate aceste minuni. Pentru a beneficia de o astfel de calatorie insa trebuie sa fii dispus sa cheltuiesti.

O vacanta la vestitele vestigii Maya, Chicen Itza din Mexic, costa de la 1600 euro de persoana. Pachetul include 6 nopti de cazare la un hotel de 4 stele cu all inclusive, transport cu avionul, transferurile, taxele de aeroport si vizitele la obiectivele din program.

Pentru Marele Zid si Taj Mahal, pretul porneste de la 2900 euro de persoana. Oferta include 12 nopti de cazare in hoteluri de 4 si 5 stele cu mic dejun, transport cu avionul, transferurile, taxele de aeroport, vizitele la obiectivele din program.

La aceasta suma se adauga diverse cheltuieli, taxe de aeroport, de viza, bacsisuri, asigurari de sanatate, storno, etc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea