Vacante

#antalya #turcia #cipru #larnaca #perfect tour #sejur vara 2009 #vacanta charter #marshal turism #all inclusive

Cipru si Turcia, destinatii de top in vara 2009

Preferatele romanilor pentru aceasta vara sunt destinatiile calde, cu resorturi de lux si pachete all inclusive. Cipru, Portugalia, Spania, Turcia sau Egipt sunt doar cateva variante in topul propunerilor operatorilor in sezonul estival din acest an.

Fiecare dintre aceste destinatii ofera servicii de calitate si numeroase posibilitati de petrecere a timpului liber. In plus, sejururile in aceste tari indeplinesc o gama variata de cereri, de la turistii interesati de sporturile acvatice la cei care doresc o vacanta linistita in familie. “Ca un top al destinatiilor de vara, noi propunem Portugalia, Spania (Costa Brava si Costa del Sol), Cipru, croaziere, Taba-Egipt si Turcia”, ne-a spus Tatiana Bulubica, Marketing Manager la Perfect Tour.

Iti prezentam in continuare varianta Cipru, una dintre cele mai bune alegeri in materie de scufundari, vacante cu familia si nightlife.

Cipru, un stop de cultura si o cupa de vin

Una dintre cele mai mari insule ale Marii Mediterane, Cipru este o destinatie ideala atat pentru turistii care doresc o vacanta relaxanta, cat si pentru amatorii de distractie. Peisajul mediteranean este impletit din golfuri linistite si plaje nisipoase, scaldate de apele verde-turcoaz ale marii. Clima Ciprului este de tip mediteranean, cu veri calde si secetoase. Sezonul ploios tine din noiembrie pana in martie. Perioada de primavara si toamna este una scurta.

Insula este preferata de turistii care practica snorkelling sau diving. Tot aici se afla cel mai mare aquapark din Europa, WaterWorld Waterpark , in Ayia Napa. Centrul de distractii detine nu mai putin de 18 atractii mari, de la “The fall of Icarus” la “The quest of Heracles”. Daca vei cumpara biletul de intrare online, poti primi o reducere de 3 euro. Mai multe detalii gasesti pe site-ul oficial.

Cipru port2In Cipru exista resorturi confortabile, la standarde foarte inalte, care ofera servicii hoteliere de exceptie. Pentru cei care vor ceva mai intim, exista locuri de cazare in pensiuni care sunt afaceri de familie. Pentru cei care doresc sa-si rasfete trupul, centrele spa de aici merita o vizita, deoarece acestea sunt recunoscute la nivel international . Daca nu esti genul care sa se relaxeze la masaj si iti doresti sa petreci toata noaptea in cluburi, insula ofera o viata de noapte foarte diversificata. Nu uita sa incerci vinul din Cipru, care este recunoscut  pentru savoarea lui. Pentru excursii optionale, Larnaca este una dintre zonele extrem de ofertante, in acest sens (templele din Ancient Kition, Camel Park, Marea Moschee Djami Kebir, Biserica Ayios Lazaros, plaja Phinikoudes etc). Despre monumentele de prima importanta existente pe insula citeste in articolul Vacante de exceptie marca UNESCO (X): Cipru.

Unul dintre principalele avantaje ale insulei o reprezinta durata scurta a zborului pana in Cipru, aproximativ 2 ore cu avionul. De aceea, Cipru este o destinatie potrivita pentru familii. Un sejur de o saptamana in Cipru te costa 657 euro, potrivit agentiei Perfect Tour. Pachetul asigura biletul de avion, taxa pentru bagajul de cala, transferul de la aeroport, 7 nopti de cazare cu mic dejun intr-un hotel de 4 stele si asistenta turistica in limba romana. Pentru un confort de 5 stele, pachetul porneste de la 699 euro, la sfarsitul lunii iunie.

Romanii vor vacante all inclusive in Antalya

terasa AntalyaUna dintre mizele acestei veri o reprezinta Turcia, destinatie promovata de multi operatori romani. In principal, Antalya reprezinta punctul de interes maxim. Aflata pe coasta mediteraneana a Turciei, orasul are privelisti superbe, fiind inconjurat de munti. Pigmentata pretutindeni cu parfum de vechi si nou, orasul este un amestec de situri arheologice,  stradute pietonale, hoteluri de lux, plaje, magazine de suveniruri si magazine de firma, un furnicar vesnic viu, pe deasupra caruia se aude dintr-un minaret chemarea la rugaciune, la ore prestabilite.

Daca vrei sa vizitezi una dintre cele mai mari atractii ale orasului, mergi la Antalya Archaeological Museum. Este considerat unul dintre cele mai importante muzee ale Turciei si detine artefacte, exponate ale istoriei naturale, lucrari din perioada elenistica, statui romane de secol 2-3 d. Hr, statui imperiale, sarcofage, mozaicuri, monede, piese de etnografie etc. Muzeul este interesant si pentru cei mici, deoarece exista o sectiune pentru copii, cu jucarii antice si workshopuri organizate pentru acestia, unde pot experimenta sculptura in ceramica si desenul.

Tot in Antalya gasesti unele dintre cele mai selecte hoteluri de pe litoralul turcesc. “Cererea predominanta a verii este reprezentata la noi de cursele charter, in general Antalya cu all inclusive. Exista mai multe tipuri de all inclusive, de la high class la de luxe sau family all inclusive”, ne-a explicat Ana Maria Moanta, Marketing Director la Marshal Turism. O vacanta charter in Antalya, la inceputul lui iulie, costa 520 euro de persoana, conform aceleiasi agentii. Pachetul asigura cazare cu all inclusive, bilet de avion si transfer de la aeroport.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea