Vacante

#reprezentatie #anul nou chinezesc #festivaluri #manifestatii #Anul calului de lemn

Cele mai mari manifestatii dedicate Anului Calului de Lemn - 2014

Focuri de artificii, festivaluri si petreceri tematice, vesminte rosii, dansuri traditionale, mancaruri specifice si inaltarea de lampioane. Asa vor sarbatori, incepand din aceasta noapte, chinezii de pe tot globul intrarea in 2014, numit si Anul Calului de Lemn. Iata cele mai tari manifestatii organizate cu ocazia revelionului asiatic!

Hong Kong

Cei sapte milioane de locuitori din Hong Kong vor incepe sa sarbatoreasca Anul Calului de Lemn prin a se ruga pentru noroc la templele din oras.

Parada Cathay Pacific International

Petrecerea va incepe din aceasta noapte, odata cu parada Cathay Pacific International. Strazile din zona Tsim Sha Tsui vor rivaliza cu cele de la Rio in perioada in care are loc carnavalul. Cel mai amplu spectacol va fi cel in care vor defila 13 care alegorice pline de lumini si culori, trupe de dansatori si acrobati, clovni si aruncatori de foc.

Petreceri la hipodrom

Foarte multi chinezi vor petrece prima zi din Anul Calului de Lemn la hipodrom. Cel mai cunoscut astfel de loc este Sha Tin, unde vor avea loc ample manifestari dedicate acestei sarbatori.

Focul de artificii din portul Victoria

Pe 1 februarie, a doua zi a Anului Calului de Lemn, portul Victoria va fi cufundat intr-o mare de lumini. Aici are loc un celebru foc de artificii, nu inainte ca cel mai mare spectacol de lumini si sunete din lume, numit Simfonia Luminilor, sa incante sutele de mii de oameni prezente la fata locului.

Londra

Cea mai mare sarbatoare a Anului Nou Chinezesc in afara Chinei se va tine in Londra. Evenimentele vor incepe duminica, 2 februarie, cu o parada in Trafalgar Square, urmata de spectacole cu muzica traditionala chinezeasca, dragoni si dansuri ale leilor, focuri de artificii si un show de acrobatii.

Beijing, templul Dongyue Miao

Templul Dongyue Miao este gazda unuia din festivalurile traditionale care au loc cu ocazia Anului Nou Chinezesc in Beijing. Aici vor avea loc spectacole muzicale (inclusiv de opera) si multe show-uri de acrobatii.

Festivalul Chaoyang International Fengqing

Petrecerile tematice au loc in interiorul parcului Chaoyang, iar anul acesta vor participa trupe de animatori din Marea Britanie, Franta, Rusia, Grecia si Olanda. Vor fi si targuri cu mancare traditionala, dar si preparate internationale. Festivalul dureaza pana pe 6 februarie.

Toate spectacolele dedicate Anului Nou se vor incheia pe 15 februarie odata cu Festivalul Lanternelor. Astfel, mai multe lanterne din hartie rosie vor fi agatate pe strazi si la intrarea fiecarei case.

Sursa foto: ijdreamvacation.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea