Vacante

#craciun #destinatii de vacanta #targuri de craciun #europa

Cele mai frumoase targuri de Craciun din Europa! Trebuie sa le vizitezi si tu

Bucura-te de luna decembrie pentru a vizita cele mai frumoase targuri de Craciun din Europa. Un city-break de un weekend este tot ceea ce ai nevoie pentru a vizita unul dintre cele mai frumoase targuri din Europa.

Iata care sunt targurile pe care le poti vizita in acest an, dar si la ce restrictii trebuie sa te astepti. 

1. Strasbourg, Franta 

Strasbourg mai este cunoscuta si sub denumirea de "capitala Craciunului". An de an, piata Kleber se transforma in cel mai frumos si magic loc din Europa.

Dupa ca in 2020, targul a fost anulat, din cauza pandemiei, anul acesta se desfasoara cea de-a 451 editie a targului, care va fi deschis pana pe 26 decembrie.

Casutele din targ sunt pline cu decoratiuni, produse locale si internationale, dar si imbracaminte. Prin urmare, este locul perfect pentru a cumpara cadouri si suveniruri pentru tine si cei dragi.

Masca va fi obligatorie la targ, dar nu si certificatul verde, scrie Agerpres.  

Pentru a ajunge in Franta insa, persoanele nevaccinate au nevoie de un test PCR sau antigen efectuat cu maximum 24 de ore inainte de plecare sau de un certificat de recuperare de Covid-19, care atesta o vindecarea de boala.

2. Tallin, Estonia 

Targul de Craciun din Tallin, Estonia, a fost votat drept cel mai frumos targ de Craciun din lume in anul 2018.  Se spune insa ca Tallin a fost primul oras din Europa in care s-a impodobit un brad de Craciun in zona centrala. De atunci, anual, in piata centrala sunt impodobiti cei mai frumosi si impunatori brazi de Craciun.

Targul de Craciun din Tallin va fi deschis pana pe 2 ianuarie 2022. 

Pentru a ajunge insa in Estonia, trebuie sa fie prezentat la granita certificatul verde de vaccinare sau dovada trecerii prin boala in ultimele 180 de zile. Persoanele nevaccinate trebuie sa stea in izolare timp de 10 zile.

3. Budapesta, Ungaria 

Un alt targ de Craciun superb, care se afla foarte aproape de Romania este targul din Budapesta, Ungaria. Targul se desfasoara in Piata Vorosmarty pana pe 31 decembrie. Aici te vei putea bucura de produse locale, traditionale, mancaruri si bauturi, dar vei putea cumpara si jucarii pentru cadourile de Craciun, pentru cei mici.

Im momentul de fata, in Ungaria se poate circula fara restrictii pentru cei care intra pe teritoriul tarii din Romania, Croatia, Austria, Slovacia, Slovenia, Serbia si Ucraina.

ATENTIE! Indiferent de destinatia aleasa este important sa verifici periodic restrictiile de tranzitare deoarece se pot schimba de la o saptamana la alta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea