Vacante

#castelul bran #castelul peles #castele # castele europa #Castelul Oberhofen #Castelul Windsor #Castelul Edinburgh #Castelul Neuschwanstein #Castelul Praga

Cele mai frumoase castele din Europa

Romantice, diafane, splendide si impunatoare - sunt calitatile si trasaturile care transforma cateva dintre castelele medievale ale Europei in adevarate nestemate turistice pentru vizitatori. Daca vrei sa faci o incursiune in timp si sa simti pe pielea ta ce inseamna o viata de basm, nu ezita sa vizitezi, in calatoriile tale prin Europa, cele mai frumoase castele de pe continent!

Castelul Oberhofen, Elvetia

Castelul Oberhofen nu este doar unul dintre cele mai frumoase castele din Europa, ci si unul dintre cele mai romantice locuri pe care le poti vizita pe continent. Construit in secolul 13 si situat pe malul lacului Thun, castelul este considerat una dintre bijuteriile valoroase ale Europei, din punct de vedere arhitectural si nu numai.

Castelul Windsor, Marea Britanie

Este cel mai mare castel din Marea Britanie si al patrulea ca marime din Europa. Castelul Windsor este una dintre resedintile casei regale, inca din anul 1100, de pe vremea regelui Henry I. Construit in 1066, castelul a devenit, in timp, un obiectiv turistic reprezentativ in lume, fiind deschis si publicului, pentru vizitare.

Castelul Peles si Bran, Romania

Si tara noastra se mandreste cu doua nestemate arhitecturale care ne fac cinste in turismul mondial. Unul mai frumos si mai impunator decat celalalt, cele doua castele romanesti, Peles si Bran, sunt considerate unele dintre cele mai frumoase cladiri medievale din Europa de Est.

Castelul Edinburgh, Scotia

Castelul Edinburgh este unul dintre cele mai semete si impunatoare din Scotia. Cu o frumusete aparte, castelul este situat strategic pe un colt de stanca a unui vulcan stins, dominand intreg orizontul orasului scotian.

Castelul Neuschwanstein, Germania

Castelul nemtesc Neuschwanstein nu este doar unul dintre cele mai impunatoare si valoroase din punct de vedere istoric, dar este si una dintre arhitecturile splendide ale lumii. De o frumusete aparte, aproape asemuita basmelor, castelul construit in secolul 19 pe un deal accidentat de deasupra satului Hohenschwangau, din sud-vestul Bavariei, este unul dintre cele mai cunoscute si vizitate obiective turistice din Germania.

Castelul Praga, Cehia

Castelul Praga din Cehia a fost desemnat de Cartea Recordurilor ca fiind unul dintre cele mai mari edificii antice din lume, datand inca din sexolul al IX-lea. Este totodata si una dintre cele mai frumoase arhitecturi ale continentului.

Sursa foto: Impressivemagazine.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea