Vacante

#manastiri # turism romania #manastiri romania

Cele mai frumoase 4 manastiri din Romania

Bisericile si manastirile din tara noastra reprezinta nu doar lacasuri sfinte, in care te rogi, ci si adevarate puncte turistice, un magnet pentru vizitatorii din intreaga lume.

Vestea despre frumusetea manastirilor si a bisericilor din Romania a ajuns rapid la urechile strainilor, care obisnuiesc sa vina in tara noastra doar pentru a le vizita pe acestea.


1. Manastirea Voronet

Aflata in satul cu acelasi nume din Gura Humorului, manastirea Voronet reprezinta una dintre cele mai importante manastiri ridicate de Stefan cel Mare.

Constructia pentru manastirea Voronet a inceput in anul 1488 si a fost finalizata in numai 4 luni si jumatate.

Manastirea este faimoasa pentru ca si-a pastrat forma initiala, dar si pentru picturile din interior, printre care: "Cina cea de taina", "Impartasirea apostolilor" si "Spalarea picioarelor".


2. Manastirea Sucevita

Legenda spune ca aceasta manastire a fost construita cu ajutorul unei femei care, pentru iertarea pacatelor, a carat piatra necesara lacasului, timp de 30 de ani, cu ajutorul boilor sai.

Manastirea Sucevita se afla pe soseaua dintre Radauti si Campulung Moldovenesc si impresioneaza prin elementele de arhitectura gotica si bizantina.


3. Manastirea Sfintii Trei Ierarhi

Manastirea Sfintii Trei Ierarhi urmeaza sirul lacasurilor sfinte din Moldova, mai exact din Iasi.

Aceasta este recunoscuta si foarte apreciata datorita moastelor Sfintei Cuvioase Parascheva, despre care se spune ca ar fi facatoare de minuni.

Manastirea a fost construita in perioada 1637 si 1639 de catre Vasile Lupu, voievod al Moldovei.


4. Manastirea Putna

Manastirea Putna, localizata in Suceava, a fost numita de catre Mihai Eminescu: "Ierusalimul Neamului Romanesc".

Aceasta a fost ridicata la cererea lui Stefan cel Mare, incepand cu anul 1466 si a fost terminata trei ani mai tarziu. Manastirea a fost restaurata dupa 188 de ani.

Manastirea Putna este locul in care a fost inmormantat domnitorul Stefan Cel Mare, dar si Maria Voichita, cea de-a treia sotie a acestuia.



Sursa foto: blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea