Vacante

#hurghada #borovets #egipt #bulgaria #grecia #revelion 2009 #craciun 2008

Cele mai cautate destinatii pentru vacanta de sarbatori

In ciuda crizei financiare, turistii romani continua sa-si manifeste interesul pentru ofertele de vacanta din perioada sarbatorilor de iarna. Cele mai castigate sunt tarile europene, apropiate de Romania, cu preturi sub 500 euro pentru un sejur de 5 zile, precum si destinatiile exotice mai ieftine.


Destinatii convenabile in Europa


Si in vacanta de iarna, ca in orice sezon de concedii, tari precum Grecia si Bulgaria starnesc interesul romanilor. Ambele au preturi mici si ambele propun diverse facilitati, in plus fata de pachetul obisnuit transport – cazare – masa.  Distanta relativ mica fata de Romania este un alt atuu al celor doua tari. “In sezonul curent, cele mai cautate oferte turistice sunt cele de Revelion, turistii preferand in continuare destinatii externe, precum Grecia, Bulgaria sau Austria”, se anunta un comunicat de presa al companiei ieftin .

Grecia. Grecia este o destinatie atragatoare pentru Craciun, multumita faptului ca si aici aceasta sarbatoare este la fel de importanta ca la romani, cu care au in comun religia crestin - ortodoxa. Turistii au posibilitatea sa faca pelerinaje la manastiri, pe bani putini. O vacanta de Craciun pe Insula Evia costa 225 euro + 199 RON, conform ofertei agentiei Cool Travel.  Pe data de 25 decembrie, doritorii au ocazia sa ia parte la slujba de la Sf Ioan Rusul.

Syntagma Square 2007Daca ajungi in Atena in perioada sarbatorilor, ai ocazia sa asisti la cele mai importante festivitati ale lunii decembrie, cu aprinderea beculetelor si focuri de artificii. Centrul acestora se afla in Syntagma Square, o piata in care se sarbatoreste an de an Craciunul si revelionul. Festivitatile din acest an includ concerte sustinute de Filarmonica din Atena, Corul de Copii din Atena si altii. Aici gasesti calendarul evenimentelor pentru lunile urmatoare.

Vacantele de Craciun si revelion in Grecia includ adesea, pe langa transport si cazare, masa festiva si cateva excursii, in locuri de interes turistic precum Meteora, Salonic sau Rila. Masa festiva este oferita de obicei de catre restaurantul hotelului, cu muzica live si mancare traditionala greceasca . Intereseaza-te la agentie asupra facilitatillor si serviciilor oferite. Copiii tai pot beneficia gratuit de vizita lui Mos Craciun, iar tu ai posibilitatea sa asculti un cor de colindatori locali.

Un alt punct forte al Greciei consta in faptul ca aici gasim printre cele mai ieftine destinatii de sarbatori : Paralia. O excursie de 5 zile costa 159 euro + 299 RON de persoana, conform agentiei Europa Travel .

Bulgaria Anul NouBulgaria. Bulgaria atrage turistii romani in perioada sarbatorilor atat in statiunile de la malul marii, cat si in cele montane. In timp ce hotelurile de pe litoralul romanesc au un numar foarte limitat de oferte pentru Craciun si revelion, in Bulgaria, serviciile de calitate la hotelurile de lux si preturile sunt mai atractive pentru romani. In Sf. Constantine & Elena, o vacanta intr-un hotel de 5 stele costa 329 euro de persoana, conform agentiei E Vacanta.com

Bulgaria este interesanta in perioada de iarna si multumita statiunilor de schi din zonele montane. O camera dubla in Borovets, la sfarsitul lui decembrie, costa numai 40 euro pe noapte. Oferta este valabila pentru un hotel de 4 stele si include cazarea cu demipensiune, pentru sejururile de minim 4 nopti. Daca vrei sa stii mai multe despre aceste zone, citeste articolul Vacanta la schi in Bulgaria: Botovets si Bansko.

Austria. In aceasta iarna, Austria conduce detasat pe mai multe segmente de vacanta. Conform unui comunicat de presa ANAT (Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania), Austria ocupa un loc de top in 3 din 5 forme de turism vandute prin agentii, pentru aceasta perioada: destinatii de iarna, mari orase europene (Viena, Salszburg) si turismul de shopping. Gasesti informartii despre aceste oferte in articolele dedicate Austriei, aici si aici.

Hurghada in decembrie

Egiptul, o alegere profitabila in iarna 2008 – 2009
 

Turistii care se indreapta catre tari mai exotice aleg pachete de vacanta cu preturi accesibile, intre 200 si 1700 euro de persoana. O astfel de destinatie de succes este Egiptul, care a fost promovat de agentii pentru vacanta de Craciun si revelion. “Statiunea Hurghada este preferata atat de turistii care doresc sa petreaca Anul Nou in Egipt, cat si de cei care calatoresc in perioada Craciunului. La putin timp dupa lansarea ofertei de iarna, Flynova a epuizat vacantele in aceasta renumita statiune egipteana pentru ambele perioade ale sarbatorilor de iarna. Romanii care au ales vacantele oferite de Flynova pastreaza tendintele impuse in aceasta vara, optand preponderent pentru hoteluri de cinci stele in regim all inclusive”, se anunta intr-un comunicat de presa al companiei.

Turistii interesati de aceasta destinatie au de ales intre sejururile de pe litoral si croazierele cu o durata mai lunga, de aproximativ 12 – 14 zile.

Citeste si Cele mai cautate destinatii pentru vacanta de sarbatori II.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea