Vacante

#parcuri #danemarca #europa #parcur tematice #taramul bomboanelor #bonbon-land #dickens world #isgyvenimo drama

Cele mai bizare parcuri tematice din Europa

Parcurile tematice sau de distractii includ, de regula, elemente similare: gherete cu vata de zahar, baloane, buticuri cu dulciuri, tobogane, montagne rousse-uri si cozi nenumarate. Exista insa si cateva parcuri de distractii care se indeparteaza serios de aceste caracteristici si atrag nenumarati turisti intocmai datorita tematicii abordate, adesea cel putin bizare. Iata trei dintre cele mai ciudate parcuri tematice din Europa care ar putea deveni destinatii de vacanta!


BonBon-Land: Taramul Bomboanelor din Danemarca

BonBon-Land este cel de-al patrulea parc tematic din Danemarca si are la baza un concept al companiei daneze Bon Bon, care produce dulciuri in forma de animale, dar si in forme neobisnuite.

Ce face din BonBon-Land un parc tematic bizar sunt atractiile pe care le include, o colectie de trenulete, montagne rousse-uri si alte dispozitive sub forma de animale pe punctul de a vomita, defeca sau chiar elimina vanturi! Una dintre acestea, care imita forma unui caine, emite sunete similare flatulentei in timp ce turistii au parte de o calatorie in montagne rousse in jurul unor maldare de fecale de caine.

Desi poate parea dezgustator, BonBon-Land ramane totusi un parc tematic amuzant, atat pentru copii, cat si pentru adulti, care ii trec pragul anual in numar impresionant.


Dickens World: parcul tematic al revolutiei industriale

Indragostit de romanele lui Charles Dickens? Afla ca ai putea intra in atmosfera sumbra descrisa in operele sale intr-un parc tematic interesant, aflat in Chatham Dockyard in Kent, Marea Britanie. Ce gasesti in Dickens World? Toate detaliile specifice lumii dickensiene, adica tot ce aminteste de boala, mizeria si saracia din perioada revolutiei industriale.

Atractia principala a parcului tematic este cel mai lung "tren al groazei" din Europa, intitulat "Marile Sperante", insa turistii nu rateaza nici "Casa Bantuita a lui Ebenezer Scrooge" sau temnita lui Fagin din "Oliver Twist".


Isgyvenimo Drama: parcul tematic al comunismului

Desi nu este neaparat un parc tematic atractiv pentru toti cei care au avut parte de ororile comunismului, Isgyvenimo Drama din Lituania este totusi o atractie pentru numerosi turisti care vor sa "guste" din experienta comunismului timp de doua ore si jumatate.

Printre altele, acest parc tematic bizar le propune turistilor programe TV din 1984, obligatia de a purta masti de gaze si de a invata immul sovietic, consumul unor preparate culinare specifice, cat si experienta unui interogatoriu dur.



Sursa foto: oddee.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea