Vacante

#croaziera #oasis of the seas #royal caribbean

Cel mai mare vas de croaziera a fost lansat de Royal Caribbean

Dupa 5 ani de constructie, compania Royal Caribbean a lansat la apa Oasis of the Seas, cel mai mare, mai scump, mai inalt si mai revolutionar vas de croaziera din lume.

Evenimentul a avut loc miercuri in portul finlandez Turku din Marea Baltica, avand ca destinatie Statele Unite. Prima calatorie va avea loc in decembrie.

Vasul dispune de atractii si servicii nemaivazute pana acum pe alte vase de croaziera , precum gradinile suspendate si piscina care se transforma in amfiteatru. Un alt concept inedit este cel al construirii unui fel de cartier plutitor, compus din 7 zone distincte, care includ Central Park, Boardwalk, Royal Promenade , Pool si Sports Zone, Vitality la Sea Spa si Fitness Center.

Vasul detine totodata cel mai mare amfiteatru in aer liber construit la pupa. Nivelul de distractie este proportional cu marimea vasului: zona de cataraturi, 21 de piscine, un parc acvatic, un carusel etc.

oasis of the seas in cifre

Ca proportii, Oasis of the Seas depaseste cu 50% rivalul sau, Queen Mary 2, al companiei Cunard. Vasul cantareste 220 de mii de tone si are o capacitate de a gazdui peste 8500 de persoane (pasageri si echipaj).

Calatorii au la dispozitie 16 punti, totalizand o inaltime de 65 de metri deasupra nivelului marii si o oferta de 2700 de camere. Lungimea vasului ajunge la 360 de metri, iar latimea la 47 de metri. Colosul a costat peste 900 de milioane de euro.

Citeste si: Oasis of the Seas, cel mai mare vas de croaziera

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea