Vacante

#rezervare online #bilet de avion #zbor #site de rezervari #avion #oferta #pret bilet de avion

Ce trebuie sa stii cand rezervi online biletul de avion

Rezervarea unui bilet de avion online reprezinta una dintre cele mai simple si mai cautate metode, multumita timpului economisit. Insa o astfel de procedura include avantaje si dezavantaje, legate atat de oferta pe care o gasesti pe internet, cat si de locul in care aceasta iti este afisata. Iata in continuare ce este bine sa stii atunci cand rezervi un bilet de avion online.

De ce variaza pretul la biletele de avion

Una dintre cele mai neplacute lucruri la rezervarea online a biletului de avion este diferenta de pret. Exista mai multe motive pentru care tarifele percepute difera. Unele sunt motive previzibile, precum diferenta dintre un loc la clasa I si unul obisnuit.

In primul caz, pretul este mai mare datorita serviciilor suplimentare: locuri aflate in partea din fata a avionului, cu scaune mai mari si spatiu mai mare pentru picioare, meniul diferit, alte servicii si privilegii.

Al doilea caz de diferenta de pret survine in urma cererii clientilor pentru o anumita companie aeriana, o anumita locatie sau o perioada anume de zbor.

Trebuie sa stii ca in general companiile ridica pretul atunci cand exista o cerere mare si il scad, in situatia opusa, incercand sa vanda locurile ramase neocupate. De exemplu, la o companie low cost , daca vrei sa cumperi un bilet de avion pentru un oras european si cauti cu 5 luni inainte, pentru date fixe de plecare si intoarcere, ti se afiseaza un pret. Daca modifici, de exemplu, ziua de plecare, chiar si o diferenta de 24h poate inseamna un pret mai mic cu 50 de euro. Acest lucru iti da posibilitatea sa cumperi mai ieftin pentru zile in care nu multa lume calatoreste sau zile in care cererea nu a fost atat de mare si compania a scazut pretul.

Cand dispui de un buget foarte limitat, atunci este bine sa te inscrii la newsletterele companiilor aeriene si ale site-urilor de rezervari, pentru fi informat in timp util. In caz contrar, un bilet de avion se poate vinde intr-o ora anumita a zilei cu 65 de euro, iar 4 ore mai tarziu, acelasi bilet, la acelasi zbor poate sa coste 150 euro.

Cum sa gasesti bilete de avion ieftine , online

Companiile aeriene au periodic campanii de promovare ale unor bilete la pret redus. Este bine sa verifici site-urile de profil si sa cauti astfel de oferte din timp, deoarece astfel de campanii incep adesea cu multe luni inainte de data la care vor avea loc zborurile in cauza.

Daca trebuie sa pleci si sa te intorci la date fixe, atunci este mai bine sa faci rezervarea din timp. Daca iti permiti sa fii flexibil cu aceste date, atunci exista si posibilitatea de a gasi un zbor la un pret bun in last minute. Afla mai multe despre cum sa gasesti bilete ieftine de avion.

Website-uri de cautare a celui mai bun pret

Site-urile care cauta cea mai buna oferta pot fi si ele utile, insa ca orice alt lucru, au avantaje si dezavantaje. Un dezavantaj poate fi taxa perceputa in cazul unei rezervari online. Un avantaj consta in primul rand in faptul ca aceste siteuri sunt niste agregatoare care strang informatii de pe sute de siteuri turistice si ofera dintr-un singur click utilizatorului rezultatul dorit: cel mai mic pret, preturi comparate pentru acelasi zbor etc.

Iata cateva astfel de site-uri care functioneaza precum un motor de cautare pe oferte turistice pentru zboruri (airfare booking sites): kayac.com, farecast.com, airfarewatchdog.com, lowestravel.com, flycheapo.com, bestfares.com, webflyer.com, dohop.com etc.

Avantajele rezervarii unui bilet de avion online

Dca rezervi biletul pe internet, poti plati online, rezervand locul dorit. Biletul il primesti tot in format electronic, pe care trebuie doar sa-l scoti la imprimanta. Serviciul este disponibil online 24h din 24, in conditii normale (site-ul nu are probleme tehnice , iar conexiunea ta de internet este functionala).

Dezavantajele rezervarii unui bilet de avion online

Trebuie sa platesti online, cu cardul, iar pentru acest lucru, in functie de site-ul folosit, se poate sa-ti asumi unele riscuri. De asemenea, trebuie sa folosesti un antivirus bun pentru a te feri de eventualii virusi care circula pe site-uri.

Daca ai de facut o calatorie care include mai multe zboruri, este mai greu sa te descurci singur pe internet, chiar si pe un site care propune itinerarii. In acest caz, poti primi cea mai buna oferta de pret pentru primul zbor, apoi pentru urmatorul samd, insa daca exista nevoi particulare (o escala de X ore) atunci lucrurile se complica. De aceea, recomandabil este sa apelezi la un agent de turism care sa te poata lamuri asupra tuturor aspectelor.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea