Vacante

#bagaj #gara #aeroport #sosire #destinatie #vacanta

Ce trebuie sa stii cand ajungi la destinatie, in vacanta

Indiferent care este modalitatea de transport aleasa, odata ajuns la destinatie, in statia, portul, gara, aeroportul in cauza, trebuie sa ai grija de bagaje si sa gasesti o metoda de a ajunge la hotel. Daca mai esti asaltat de persoane dornice sa te ajute/”ajute”, situatia se complica. Iata ccare sunt aspectele de care este bine sa tii cont, odata ajuns la destinatie:

1. Afla informatii despre locatia in cauza

Daca mergi cu avionul, de exemplu, intreaba operatorul de la care ai cumparat biletul care sunt modalitatile de a ajunge din aeroportul la hotelul ales. Poti intra si pe site-ul oficial al aeroportului, unde ai harti detaliate si unde gasesti si detalii cu privire la mijloacele de transport: taxi, autobuz, metrou, tren etc. Poti sa-ti dai seama care sunt mai avantajoase modalitati de transport pentru tine. De exemplu, daca aterizezi in Charles de Gaulle, este mai avantajos sa iei autobuzul care leaga aeroportul de Paris decat sa platesti pentru un taxi. Autobuzul este o cursa directa, care te duce de la aeroport la Opera Garnier, in mai putin de o ora, iar o calatorie costa in jur de 8-10 euro.

2. Intereseaza-te care sunt preturile la taxiuri

Fiecare tara are propriile insemne de taxiuri. Este bine sa stii de dinainte care sunt firmele de incredere, care sunt procedurile locale (In Grecia poti sa mergi impreuna cu mai multe persoane, luate de pe traseu, daca acestea merg in aceeasi directie), cam cat costa taxiul pe anumite distante, daca se lasa bacsis sau nu (sunt putine tarile in care nu se practica bacsisul la taxi) etc.

3. Asigura-te ca ai in bagajul de mana toate obiectele importante (bani, acte etc)

Odata ajuns la destinatie, intr-un loc nou, poti fi vulnerabil in fata hotilor de buzunare interesati de turistii abia sositi in acea statie. De aceea, trebuie sa te asiguri inainte de coborare ca ai puse intr-un loc sigur obiectele importante. Este indicat sa pui banii, pasaportul si celelalte bunuri in bagajul de mana, cel de care nu te desparti niciodata.

Calatori in gara4. Intereseaza-te care sunt locurile avantajoase unde poti schimba bani

Aeroportul sau gara nu reprezinta intotdeauna un loc indicat sa schimbi banii in moneda locala . De aceea, este bine sa te interesezi inca inainte de plecare, pentru a sti unde poti face acest lucru, la o rata buna.

5. Fa rost de niste maruntis

Inainte sa pleci din punctul de sosire (gara, aeroport etc), este bine sa ai la tine ceva marunt, in moneda locala. Te ajuta la diverse cheltuieli mici, cum sunt bacsisul, cumpararea unei sticle cu apa, biletul de autobuz, etc.

6. Afla informatii legate de intoarcere

Inainte sa pleci mai departe, daca urmeaza sa te intorci acasa tot din acest loc, verifica informatiile de plecare. De exemplu, daca esti intr-o gara, ar fi bine sa profiti de faptul ca esti inca aici pentru a cumpara biletul de intoarcere. In Napoli, portprivinta aeroporturilor, exista diferente de reguli, in functie de locatie. In general, este bine sa fii in aeroport cu doua ore inainte de decolarea cursei tale. Schimbarea orei de vara/iarna poate varia mult, astfel incat si acest aspect trebuie luat in calcul. Modifica data si ora in functie de data si ora locala, pe telefonul mobil sau pe ceas.

7. Mergi la toaleta

Din punctul de sosire, mai ai de mers un pic pana la hotel. Este bine sa iei in calcul durata drumului de la gara/aeroport pana la hotel si sa vezi daca nu cumva ar fi cazul sa mergi intai la toaleta. Ai ocazia sa te speli putin si sa te revigorezi.

8. Da o raita prin magazinele de duty free

Inainte sa parasesti statia de tren, gara, portul sau aeroportul, da o raita printr-un duty free. Noteaza intr-un carnetel produsele care te intereseaza si preturile aferente. Vei gasi, de asemenea, suveniruri specifice acelui oras sau acelei tari. Studiaza-le putin si nu cumpara nimic deocamdata. Cu aceste informatii obtinute, in toata perioada vacantei tale vei putea sa faci comparatie intre ceea ce ai vazut in duty free si ceea ce poti cumpara din magazinele obisnuite din orasul sau locul in care iti petreci vacanta. La finalul vacantei, vei putea sa te intorci in duty free si sa achizitionezi numai acele produse care sunt mai avantajoase aici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea