Vacante

#litoral #litoral romanesc #litoral bulgaria #1 mai

Ce ti se ofera de 1 mai pe litoral: Romania, Bulgaria, Grecia

Litoralul romanesc se deschide pentru sezonul estival de la 1 mai. Autoritatile din domeniul turismului au anuntat ca in week-end-ul de 1 mai 2010 vor avea loc mai multe activitati care au scopul de a atrage turisti pe litoralul romanesc. Pe de alta parte agentiile de turism anunta ultimele oferte pentru petrecerea mini-vacantei de 1 mai nu doar pe litoralul romanesc, ci si in Bulgaria, Turcia si Grecia.

Sezon estival deschis de la 1 mai pe litoralul romanesc
 

Sambata, 1 mai, pe litoralul romanesc se deschide sezonul estival din acest an. Acest eveniment a fost anuntat de ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, care a spus ca institutia pe care o conduce va organiza in perioada 30 aprilie - 1 mai 2010, la Neptun o serie de evenimente ocazionate de sarbatoarea de 1 Mai cu scopul de a promova turismul romanesc.

Astfel, in programul celor doua zile, pe fly project , Puya si Alex. Pe 1 mai va avea loc loc Parada Litoralului Romanesc, se va defila din statiune in statiune, vor veni ansambluri folclorice, fanfare, vor avea loc concerte, iar seara de 1 mai se va incheia cu un foc de artificii si organizat pe plaja.

Pentru aceasta perioada a lui 2010 au fost stabilite si tarifele pentru litoral, care potrivit ANAT au scazut in acest an cu 10-15%. De exemplu, in Mamaia preturile s-au stabilit pentru urmatoarele valori: doua nopti la doua stele - 20 de euro, doua nopti la trei stele - 30 de euro, doua nopti la patru stele - 40 de euro.
 

Oferte last-minute in Bulgaria, Turcia si Grecia
 

Pentru cei care nu au reusit inca sa isi achizitioneze un bilet pentru mini-vacanta de 1 mai, agentiile de turism anunta ultimele oferte pentru aceasta perioada. Turistii care vor sa mearga spre litoralul bulgaresc, pot alege o vacanta intr-un hotel de patru si cinci stele din statiunile Golden Sands, Nessebar, Albena sau Obzor .

Preturile pachetelor pornesc sunt in mare parte la fel ca cele de anul trecut de la 20 de euro, pentru pachete de trei zile cu demi-pensiune si de la 32 de euro, in cazul celor cu servicii all-inclusive. Aceste preturi sunt calculate pentru o persoana si nu contin tarifele de transport pana in statiunea aleasa si nici taxa de statiune, care este de 6 euro de persoana.

Turistii care vor sa inceapa sezonul estival pe litoralul grecesc mai pot gasi inca oferte in aceasta tara. In Halkidiki , preturile incep de la 30 de euro pe zi, de persoana si sunt exprimate pentru cazare, in cazul celor mai scumpe fiind inclus si micul dejun, precum si accesul la piscine, plaja, internet si alte servicii oferite de hotel. In cazul serviciilor all-inclusive preturile pornesc de la 60 de euro, la hoteluri de patru si cinci stele.

Pe de alta parte, in Turcia mai exista locuri libere pentru week-end-ul de 1 mai la Bodrum si in Antalya. Preturile pornesc de la 20 de euro pe noapte, in cazul hotelurilor de trei stele si de la 45 de euro, in cazul celor de patru si cinci stele. In acest tarif sunt incluse cazarea, micul dejun si accesul la serviciile oferite de hotel: restaurant, plaja privata, baruri, discoteci, piscine interioare si exterioare. In cazul serviciilor all-inclusive preturile cresc cu aproximativ 20 de euro pe zi, in functie de tipul hotelului. 
 

Sursa foto : Flickr.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea