Vacante

#suveniruri vacanta #cristale de bohemia #vacanta praga

Ce suveniruri poti cumpara din Praga

Multi truisti prefera ca inainte de a se intoarce din vacanta sa isi aloce timp pentru cumpararea de suveniruri care le sa le aduca aminte de locul pe care l-au vizitat.

Cei care au admirat frumusetile orasului Praga au la dispozitie mai multe optiuni interesante. Indiferent ca dispui de un buget generos sau de unul limitat, cert este ca merita sa-ti cumperi din Praga obiecte traditionale care sa-ti aduca aminte de perioada petrecuta in acest oras.

Podul Charles este unul dintre dintre cele mai romantice si frumoase locuri din Praga. In fiecare zi, artistii si mestesugarii iti ofera posibilitatea de a achizitiona obiecte de calitate. Poti sa-ti cumperi picturi de diferite dimensiuni, realizate de artistii locali. Lucrarile infatiseaza cele mai reprezentative zone ale orasului: castelul din Praga, raul Vltava, podul Charles cu faimoasele lui statui. Tot de la mestesugarii din zona podului Charles pot cumpara brose, bijuderii handmade, papusi si sculpturi din lemn.
 

Rubinele si cristalele de Bohemia


Cehii sunt faimosi si pentru rubinele de Bohemia, niste pietre pretioase de culoarea granatului. Praga abunda de magazine din care poti cumpara bijuterii 'echipate' aceste rubine speciale: inele, cercei, coliere etc.

In timpul plimbarilor pe strazile Pragai vei observa si magazine care te vor imbia cu cristalele de Bohemia. Poti achizitiona de aici pahare confectionate din acest tip de cristal, despre care se spune ca poate rezista multi ani, dar si o serie de obiecte de portelan.

O sesiune de cumparaturi presupune si o incursiune in magazinele din zona Pietei Orasului Vechi. Exista multi pasionati de papusi, care aleg se viziteze Praga doar pentru teatrele sale de papusi. In cazul in care esti unul dintre ei, iti recomandam magazinele de pe strada Nerudova, unde vei gasi numeroase modele de papusi, la preturi pentru toate buzunarele.
 

Suveniruri comestibile


Nu este deloc un secret faptul ca cehii sunt faimosi pentru numeroasele sortimente de alcool. Unul dintre produsele care iti vor aminti cu siguranta de Praga este Becherova, o bautura slaba, preparata din ierburi, despre care se spune ca este gustoasa si totodata sanatoasa.

Nu trebuie sa uitam nici de bautura traditionala a cehilor, slibovita. Slibovita este o bautura alcoolica distilata din prune, despre care multi spun ca se aseamana la gust cu tuica romaneasca. O trecere in revista a bauturilor cehesti nu a ar fi completa fara Staropramen, o bere care se fabrica chiar in centrul orasului Praga. Alte marci de bere care iti vor aduce reaminti ca ai fost in Praga sunt Pilsner Urquell si Budvar.

Orasul Praga este faimos si pentru bucataria sa. Desi pe piata romaneasca exista numeroase sortimente din celebra sunca de Praga, poti incerca reteta originala, preparata in vechile afumatorii din oras.

In Capitala Cehiei gasesti si cateva complexe comerciale tip mall. De aici, iti poti cumpara haine si accesorii vestimentare pe care nu le vei gasi in Romania. Reducerile la haine pot ajunge in unele cazuri si la 70%.

Sursa foto: bigashtray.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea