Vacante

Ce surprize ne asteapta in ofertele speciale

Ca in fiecare an, operatorii de turism propun oferte speciale in perioada estivala. Astfel de pachete pot deveni atragatoare prin serviciile complexului hotelier, insa in alte cazuri, ceea ce este cu adevarat “special” este de fapt pretul real al vacantei.

 

Adesea, acesta ajunge cu cateva sute de euro mai mult decat cel anuntat in cataloagele operatorilor.

 

Sumele promovate ascund cheltuieli obligatorii suplimentare

 

O oferta charter pentru Antalya costa la inceputul lunii august “de la 849 euro de persoana”. Pachetul include transport cu avionul cursa charter, 7 nopti de cazare intr-un hotel de 5 stele, cu ultra all inclusive, transfer aeroport-hotel-aeroport. La aceasta suma se adauga, de persoana: 85 euro taxa de aeroport, 10 euro taxa de viza , 12 euro asigurare medicala si alte taxe, solicitate de hotel in momentul sosirii turistilor: minibar, frigider, seif, prosoape de plaja, aer conditionat, etc.

 

Acestea din urma nu sunt de neglijat, deoarece pot ajunge la 100 euro intr-o saptamana, pentru doar un singur serviciu. In Creta, daca inchiriezi o camera la 3 stele si vrei frigider, trebuie sa platesti pentru acesta circa 20 euro pe zi. Pentru aerul conditionat, suma ajunge la 10 euro pe zi. Din start sunt 140 euro frigider + 70 aer conditionat, un total de 210 euro platiti in plus.

 

Turcia plajaAsadar, la cei 956 euro siguri (cazarea + taxele + asigurarea) se pot adauga cheltuieli suplimentare care sa depaseasca in final 1000, 1100 euro numai pentru facilitati. Este important ca turistii sa se intereseze direct la hotel asupra tuturor taxelor percepute. Unele hoteluri ofera gratuit prosoapele, umbrelele de soare si sezlongurile, la piscina si pe plaja proprie. Altele au inclus aerul conditionat in pretul camerei.

 

In plus, adesea politica hotelului la care vom sta in strainatate nu este neaparat cunoscuta cu lux de amanunte de catre operatorii din turism din tara, la care apelam cand cumparam vacanta. De exemplu, pentru a sti precis la ce sa ne asteptam de la acest pachet “ultra all inclusive” cel mai bine este sa cerem detalii reprezentantilor hotelului. Vom scuti astfel niste bani pe mancare si bautura si vom cunoste de dinainte meniul.

 

Alte cheltuieli din sejur

 

Daca vrei sa faci excursii optionale , trebuie sa intrebi la agentie care este lista excursiilor disponibile, cand se face inscrierea si costul acestora. Un alt aspect deosebit de important este pretul practicat de hoteluri in ceea ce priveste copiii. Reducerile sunt extrem de diversificate, discount-ul de 100% pornind de la varste 0-2 ani si ajungand la varste 0-12 ani.

 

Odata cunoscute aceste aspecte, vei avea in final o imagine mai exacta asupra banilor pe care ii vei cheltui in vacanta.

 

Participa la concursul de turism si castiga premiile noastre. Trebuie doar sa te inscrii la newsletterul de turism si sa raspunzi la o intrebare.

 
Aboneaza-te la Newsletter-ul de Turism Acasa.ro ca sa afli care sunt cele mai frumoase destinatii de vacanta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea