Vacante

#praga #paste #praga paste #paste in praga #republica ceha #piete de paste #targuri de paste #piete de paste praga #kutna hora #prague easter festival

Ce poti face in Praga de Paste

Perioada sarbatorii de Paste cuprinde evenimente in concordanta cu sezonul de primavara, de la pietele de Paste la Festivalul de Paste al Pragai. In tot acest timp, metropola ceha devine o destinatie extrem de ofertanta atat pentru amatorii de distractie, cat si pentru familiile cu copii, care doresc sa-si petreaca vacanta aici.

Daca nu ai ajuns inca in Praga si vrei sa stii ce poti face aici de Paste, iti prezentam in continuare principalele atractii si evenimente ale sezonului de primavara, din perioada sarbatorii Invierii.


Pietele de Paste din Praga


Pietele de Paste din Praga functioneaza in acest an intre 20 martie si 11 aprilie. In Old Town Square si in wenceslas square, vizitatorii gasesc doua astfel de targuri. Produsele expuse si vandute variaza de la cele de manufactura la mancare si bautura, in functie de traditiile locale.

Sursa foto: stopin-praha.czVizitatorii gasesc lumanari, bijuterii, jucarii din lemn , vesminte brodate, oua de Paste pictate manual, carnati la gratar, bere rece, friptura de porc etc. Cozonacul traditional de Paste se numeste “mazanec” si este un sortiment de cozonac cu struguri, servit cu unt.


Alte evenimente si activitati in Praga, de Paste


Daca iti petreci vacanta de Paste in Praga , poti participa si la sarbatoarea Sfantului Matei: St Mathew’s Fair. Aceasta are loc intre 1 martie si 18 parilie si reprezinta una dintre cele mai populare sarbatori din Republica Ceha , fiind totodata prima festivitate a primaverii. Sarbatoarea are loc in Prague Exhibition Grounds, Holesovice (Vystaviste).

Cei care isi doresc sa vada ceva mai mult decat metropola, au posibilitatea de a face excursii in Boemia, in zonele rurale de o rara frumusete. De exemplu, se poate vizita orasul Kutna Hora, intrat in patromoniul mondial UNESCO.

In Regatul Boemiei, Kutna Hora devenise al doilea oras ca importanta, dupa Praga. Cu o istorie de aproximativ 1000 de ani, orasul este un adevarat paradis pentru iubitorii de istorie si arhitectura. Turistii au posibilitatea sa mearga in tururi organizate, pe teme diferite: tur roman, gotic, baroc, renascentist, clasic, empire, art nouveau etc. O excursie in Kutna Hora, cu o durata de 5 ore, costa aproximativ 1300 CZK, adica in jur de 200 ron.

Sursa foto: aaaahotels.comprague easter festival este un alt eveniment important al primaverii, care se desfasoara in fiecare an in metropola ceha. Festivalul ofera un program muzical in concordanta cu sarbatorile primaverii si cu sarbatorile crestine, pentru a atrage atat cehii, cat si turistii straini, in Praga.

Festivalul se desfasoara anul acesta de la sfarsitul lunii martie pana la mijlocul lui aprilie. Gasesti programul concertelor aici.


Cat te costa o vacanta de Paste in Praga


Daca apelezi la o agentie de turism, vei gasi pachete de Paste in Praga cu transport asigurat, fie autocar, fie avion. Cele cu autocarul includ in program vizite si in alte metropole europene. Astfel, un pachet de 8 zile in Praga, Bratislava, Budapesta si Viena costa in jur de 300 euro de persoana. Ofertele cu avionul ajung pe la 380-400 euro de persoana.


Este bine sa stii
 

• In perioada Pastelui, vremea este destul de imprevizibila, astfel incat este bine sa pui in bagaj haine si accesorii atat pentru zile insorite, cat si pentru ploaie si vant.

• Este bine sa stii ca ziua de 5 aprilie este sarbatoare nationala, astfel incat unele magazine, institutii si obiective turistice vor fi inchise. Totusi, marile centre comerciale raman deschise.

• Moneda oficiala in Republica Ceha este coroana ceha (CZK). 1 CZK inseamna 0.16 lei.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea