Vacante

#laponia #mos craciun #tara lui mos craciun #excursie #aurora boreala

Ce poti face in Laponia de Craciun

In fiecare an, Mos Craciun porneste cu darurile pentru copiii din intreaga lume din Tara lui Mos Craciun, asa cum este cunoscuta Laponia. Sau cel putin asa spune legenda. Aflata aproape de Cercul Polar, Laponia este pentru turistii de pe intreg mapamondul o destinatie feerica, spre care se indreapta pentru a gasi fiorul copilariei sau pentru a le darui copiilor lor o amintire unica.

Si in 2009, in Laponia se sarbatoreste Craciunul, intr-un mod special, ca in fiecare an. Cei care aleg sa vada tara lui mos craciun in aceasta perioada pot avea parte de serbari si programe speciale de Craciun, pe care nu le pot avea in alte parti ale lumii.

Rovaniemi , orasul celor opt anotimpuri

Dar ca sa ajungi in Tara lui Mos Craciun trebuie sa treci mai intai prin Finlanda, tara care gazduieste de fapt Laponia. Iar de aici ar trebui sa te indrepti spre Rovaniemi, capitala Laponiei si Levi, sat din apropierea Santa Claus’ Village.

In Rovaniemi, numit si “orasul celor opt anotimpuri”, localnicii spun ca poti simti Craciunul in orice perioada a anului. In cele opt anotimpuri poti experimenta opt tipuri de lumina, temperatura si fenomene naturale.

De altfel, in zona Cercului Polar, acolo unde este localizata Laponia, poti vedea Aurora Boreala , unul dintre cele mai fascinante fenomene oferite de natura. In Rovaniemi se afla si aeroportul oficial al lui Mos Craciun, adica Aeroportul International din Rovaniemi, care este localizat la o distanta de 2 km fata de Satul lui Mos Craciun.

Levi, oraselul de langa Cercul Polar


Pe de alta parte, oraselul Levi se afla la Cercul Polar si este statiunea cu cele mai importante partii de schi din Finlanda. Este cel mai popular schi-resort finlandez, gazduind anual evenimentele din cadrul Cupei Mondiale la Schi. Orasul Levi ofera si alte facilitati si servicii: 30 de restaurante, centru spa, servicii selecte pentru tratamente de frumusete si sanatate, centru de fitness, magazine alimentare, magazine de suveniruri, o capela, cateva magazine cu haine si echipamente de iarna, bijuterii si vinarii, oficiu postal, farmacie, cabinet medical, dar si cursuri de golf.

Ce poti face in aer liber in Laponia

In aceste locatii, turistii pot incerca sa se cazeze in hoteluri speciale, saunele de la Polul Nord, mese speciale servite in Satul lui Mos Craciun, plimbari cu sania trasa de reni, excursii in principalele puncte din oras: posta lui Mos Craciun, expozitia speciala de Craciun, biroul lui Mos Craciun, magazinul de dulciuri al lui Mos Craciun, dar si magazinul de bijuterii din Laponia.

In plus, turistii pot incerca si alte senzatii locale: safari cu snowmobilul (pentru care vor plati 96 de euro de persoana pentru o perioada de 2 ore); safari cu snowmobilul la o ferma de reni (cu o durata de 3-4 ore si un pret de 126 de euro/persoana); safari cu husky (cu o durata de 2,5 - 3 ore si un pret de 149 EUR/persoana) sau excursie pentru a vedea Luminile Nordului. Pentru mai multe detalii puteti accesa adresa de Internet a Snowmobile Park din Laponia.

satul lui mos craciun

Satul lui Mos Craciun se afla la 8 km de Rovaniemi, spre nord. Pentru a ajunge in acest sat poti ajunge cu autocarul sau cu masina - trebuie sa mergi pana in punctul in care autostrada intersecteaza Cercul Polar. Zona nu este greu de recunoscut pentru se pot vedea casele din trunchiuri de copaci cu turnuri ascutite si gardul de pe autostrada.

Oferte de excursii in Laponia

Ca sa ajungi din Romania in Laponia, poti fie sa apelezi la serviciile unei agentii de turism, fie sa iti rezervi singur cazarea si toate activitatile pe care ti-ai dori sa le ai in Tara lui Mos Craciun. Pentru Craciunul 2009 ofertele agentiilor de turism din tara noastra propun pachete de 4 zile (cu 3 nopti cazare) sau 7 zile (cu 6 nopti cazare).

Ofertele contin pachete de cazare la hotelurile din zona (in functie de tipul de cazare si de hotelul ales se va calcula si costul final al vacantei), dar si alte activitati. Printre acestea, o excursie in Satul lui Mos Craciun si Santa Park in prima zi de Craciun, dar si mancare la restaurant de tip finlandez. In plus, poti incerca vizite la fermele de reni sau sau de husky (de asemenea, in functie de costul pachetului achizitionat), dar si imbracaminte inclusa din partea organizatorilor excursiei.

Pachetele costa, in functie de numarul de zile petrecute in Laponia, tipul de cazare ales si optiunile de excursii dorite, intre 790 si 2200 de euro de persoana. Mai multe detalii despre ofertele pentru Craciunul 2009 in Laponia puteti gasi la agentiile care ofera excursii in Laponia de Craciun.

Pentru cei care vor sa isi stabileasca singuri conditiile de cazare, excursiile si cum isi vor petrece timpul in Tara lui Mos Craciun, o pot face dand click aici, aici sau aici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea