Vacante

#obiective turistice #brasov #oras medieval #romania

Ce obiective turistice vizitezi in Brasov II

Lasa-te cucerit de centrul medieval al Brasovului, pierdut pe stradutele pline de istorie. Noi iti propunem o dubla experienta: sa simta Brasovul de jos si sa contempli de sus cetatea medievala. Vei urca in turnurile de aparare, de unde poti imbratisa cu privirea orasul vechi si vei invata cate ceva despre istoria cetatii. Iti garantam ca merita efortul.

Din Bulevardul Republicii, pe dreapta, ia-o pe strada Muresenilor. Vei vedea ca se poate sa impusti mai multi iepuri, in linie dreapta. Nu chiar in acelasi timp, dar aproape.


Biserica Catolica (Biserica Muresenilor) in Brasov


Mergand doar cativa metri dai de Biserica Catolica, o adevarata catedrala dealtfel, in stil baroc. Poarta Hramul Sfintilor Arhangheli Mihail, Gabriel si Rafael si a fost ridicata la sfarsitul secolului al XVIII-lea de catre arhitectul Iosif Carl Lamasch. Fiind cel mai important monument in stil baroc din cetate, merita s-o vizitezi. In orele in care nu se tine slujba se poate intra doar in hol, poarta catre interiorul bisericii fiind inchisa cu grilaj. Cu toate acestea, se vede foarte bine, usa fiind pe centru, orice amanunt din biserica si vei putea sa faci poze. 


Casa Muresenilor, o experienta plina de rafinament


Mergand pe aceeasi strada, cand ajungi in dreptul Pietei Sfatului gasesti la numarul 7 Casa Muresenilor. Te vor surprinde intr-un mod placut camerele luxoase si luminoase, tapetul elegant de pe pereti, mobila de epoca originala si bine intretinuta, precum si colectiile de pictura, sculptura si documente ale familiei. In interiorul muzeului poti vizita si Casa Muzicii, o sala in care si azi se tin concerte. Platesti intarea o singura data, cand intri in Casa Muresenilor. Pentru adulti, pretul este de 3.6 lei, iar cel redus, 1.1 lei.


Descopera Bastionul Fierarilor din Brasov


Si pentru a urma aceeasi linie a strazii Muresenilor, mergi tot inainte. Pe strada Baritiu, in dreapta, in coltul de nord-vest al cetatii medievale, ajungi la Bastionul Fierarilor. Astazi in aceasta cladire datand din 1668 se afla Arhiva orasului.

Ajungi astfel in zona “Dupa Ziduri”. Umbroasa si foarte curata acum, aleea serpuieste intre zidul cetatii vechi si dealul impadurit, fiind despartit de acesta prin paraul Graft. Poti sa te odihnesti pe bancutele amenajate aici, ascultand susurul apei si privind trecatorii.


Plutind pe deasupra cetatii medievale: Turnul Alb, Turnul Negru, Belvedere


Urcand pe drumul ce o apuca prin padure in stranga, ajungi la Turnul Negru. Urcusul este relativ abrupt, insa in 5-7 minute esti sus. Privelistea merita toata bataia de cap, pentru ca de aici te trezesti deasupra cetatii, si totusi parca la cativa pasi de ea. Nu te vei mai satura sa faci fotografii, cocotat pe terasa.

Si daca vrei sa faci o cerere in casatorie , sau pur si simplu sa traiesti un moment romantic alaturi de persoana iubita, alege promenada Belvedere. Se afla in zona din spatele Turnului Negru. Poti imbratisa cu privirea zidurile cetatii vechi, Biserica Neagra , Tampa, bastioanele, turnurile si portile vechi, insa peisajul se pierde departe, pana in campiile de langa oras.

De la Turnul Negru, spre dreapta, in refugiul Belvedere, o poteca serpuita prin padure te duce direct la Turnul Alb. A fost construit in 1494, iar denumirea sa vine de la tencuiala si varuiala de culoare alba. Si de aici poti face niste fotografii frumoase spre cetate.

Muzeele din Turnurile Alb si Negru sunt deschise in toata saptamana, cu exceptia zilei de luni, iar intrarea costa 5 lei, pret intreg. Pentru fotografiat in interior trebuie sa platesti 20 lei, iar pentru filmat, 30 lei de persoana.


Poarta Schei si Poarta Ecaterinei


Tot in latura de vest a cetatii viziteaza Poarta Schei (anii 1820) si Poarta Ecaterinei, una dintre cele mai vechi porti care mai au inca aspectul original. Sunt situate una in apropierea celeilalte si aveau rolul de a asigura comunicarea intre cetate si exterior, in special cu Scheii Brasovului.

Brasovul merita vizitat la pas. In zilele calduroase de vara te poti opri la una dintre cafenelele pitoresti din cetate, pentru a savura o cafea si a te bucura de cateva clipe de odihna. Profita de sfarsitul de sezon pentru a vedea una dintre cele mai impresionante cetati medievale ale Romaniei. Efectul va fi pe masura asteptarilor.

Citeste prima parte a acestui articol in Ce obiective turistice vizitezi in Brasov I.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea