Vacante

#roma #italia #cartier #inghetata #gelaterie

Ce nu trebuie sa ratezi la Roma

Roma este un oras vibrant, plina de viata si de atractii care te asteapta sa le descoperi. Daca ai mai multe zile la dispozitie, mergi si in alte zone ale Romei, mai putin cunoscute turistilor. Asa vei avea ocazia sa descoperi adevarata viata romana, sa gusti din mancarea traditionala savuroasa si sa vezi orasul de sus. Roma te va fascina la fiecare intersectie , la fiecare colt de strada si te va face sa iti doresti sa revii.

 

Campo de' Fiori, piata cu bunatati

 

Campo de’ Fiori este unul dintre cele mai animate cartiere ale Romei. Aici orasul isi manifesta din plin viata in cel mai traditional mod. Atmosfera boema a hanurilor medievale inca mai este pastrata in acest cartier. Pe stradutele inguste ale cartierului vei descoperi numeroase ateliere ale artistilor manufactieri. Daca vrei sa simti pulsul adevarat al vietii de la Roma trebuie sa petreci cel putin cateva ore in acest cartier fascinant.

Punctul de atractie este insa centrul Campo de' Fiori, locul in care pana pe la orele dupa-amiezii este deschisa o piata in aer liber. Printre zecile de tarabe, toata minunatiile lumii ti se vor asterne in fata ochilor. De la fructe si legume exotice, pana la peste si fructe de mare, in piata din Campo de' Fori vei gasi orice iti pofteste inima. Si e pacat sa nu te infrupti din roadele pamantului, atat de frumos prezentate de italieni.

Tot in Campo de Fiori vei vedea si statuia filozofului Giordano Bruno, ars pe rug pentru erezie chiar in aceasta piata, in anul 1600. In cartierul Campo de Fiori vei vedea si cateva palate construite in stil renascentist, adevarate opere de arta. Unele dintre ele sunt deschise publicului si vei fi impresionat de colectiile de arta pe care le adapostesc.

Mergand mai departe, catre inima Romei, in cartierul Campo de Fiori, vei pasi intr-un loc desprins parca din filmele anilor '50. In ghetou, adica cartierul evreiesc, viata a ramas neschimbata. Batranii inca au un rol important in viata comunitatii si isi impun stilul de viata si tinerilor. In pietele largi sau in fata catedralelor, comunitatea se aduna si discuta despre evenimentele importante din ultima vreme. Mergand pe langa sinagoga, vei putea vedea si ruinele Teatrului Marcello, un amfiteatru larg, asemanator Coloseumului.

 

Trastevere, cartierul boem al Romei

 

Un alt cartier al Romei pe care nu trebuie sa il ratezi este Trastevere. Situat de cealalta parte a raului Tibru (Tevere in limba italiana), cartierul este unul dintre cele mai pitoresti ale Romei. Cu stradutele intortocheate si inguste, casele imbracate in iedere, restaurantele si tavernele micute si galagioase, pietele largi, fantanile cu apa rece ca gheata si artisti boemi care te fascineaza de pe treptele unei catedrale, toate acestea sunt doar o parte din tabloul acestui cartier vibrant.

Viata in Trastevere se desfasoara in jurul bisericii Santa Maria in Trastevere, cea mai veche biserica din Roma. Tot in acest cartier vei vedea una dintre cele mai fascinante biserici mediaevale din orasul de pe TEvere. In labirintul de strazi, pavate cu piatra de rau , vei descoperi o mica bijuterie: Santa Cecilia in Trastevere.

Viata in Trastevere se anima la orele serii, cand majoritatea restaurantelor isi deschid portile cu bunatati traditionale . Daca vrei sa simti pe deplin bucataria traditioanla italieneasca, cartierul Trastevere este locul unde sa incepi si unde sa revii de fiecare data. Restaurantele sunt pline ochi, mancarea este excelenta, iar preturile la jumatatea celor din alte cartiere turistice ale Romei.

 

Inghetata, deliciul rece al romanilor

 

O vizita la Roma nu este completa fara a degusta din inghetata traditionala. La Roma, gelateriile sunt numeroase pe timpul verii si este musai sa intri in ele. O data ce vei gusta din prima inghetata vei ramane dependent. Inghetata este una dinte marile delicii ale romanilor.

Orice masa se incheie cu un espresso si o inghetata rece si aromata. In saloanele de inghetata poti fi sigur ca vei fi tratat regeste. Nici nu se poate altfel, pentru ca vei avea de ales dintre peste 100 de sortimente de inghetata. Gama este nesfarsita si iti va fi practic imposibil sa te decizi pe moment.

Gelateria della Palma este una dintre cele mai aglomerate gelaterii de la Roma. Asezata strategic in apropiere de Panteon, gelateria te va fascina cu oferta bogata de inghetate. De la traditionale inghetate cu ciocolata, vanilie pana la gusturi exotice precum cele de mango, papaya, portocale, menta, lamaie si cate si mai cate. Inghetata este preparata artizanal si vei simti aroma si fructul din care este facuta.

Daca tot te afli aici, nu trebuie sa ratezi inghetata cu alune de padure (nociolla), un deliciu rece decadent, cu fructe intregi. O alta gelaterie de renume la Roma este Giolitti. Aceasta gelaterie este si cea mai veche din Roma. Si aici oferta este vasta, iar inghetata la fel de buna. Pretul unei inghetate cu trei arome este de 2,5 euro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea