Vacante

# sfaturi de vacanta #europa #destinatii de vacanta #vacanta europa #cheltuieli vacanta #preturi europa

Ce mai cumperi cu un euro? Iata cat de mult difera preturile de la o destinatie turistica la alta!

Pastreaza-ti maruntisul atunci cand vizitezi diverse orase europene. In ciuda renumelui de destinatii costisitoare, majoritatea oraselor din Europa ofera diverse produse la pret de chilipir, iar monedele ramase pe fundul buzunarului te pot salva. Iata ce valoare are euro in diverse orase din Europa!

Un pahar de vin

La vecinii unguri, poti sa bei linistit un pahar de vin pe terasa unui bar din Budapesta. Pretul nu depaseste de regula un euro.

Sursa foto: ferretingoutthefun.com

O cutie de lapte

In Islanda, cu un euro poti sa iti cumperi o cutie de lapte din magazin. Indeajuns pentru a te bucura de o cana de lapte dimineata in camera de hotel!

O inghetata

In Croatia, in ciuda preturilor ridicate la bauturile din baruri sau restaurante, delicatesele servite la colt de strada nu se arata deloc scumpe. O inghetata la cornet costa doar un euro.

Sursa foto: yachtgourmetcroatia.com

Trei beri la pachet

Cehii nu se arata zgarciti cand vine vorba de consumul de bere. Nici nu ar avea de ce, trei beri cumparate de la supermarket iti scot din buzunar un euro. Cu 10 euro poti da chiar o petrecere.

Sursa foto: radio.cz

Un drum la aeroport

Spre deosebire de alte orase europene, Vilnius se dovedeste un mediu prietenos pentru turisti, cel putin prin prisma transportului public. Un drum cu trenul din centrul orasului pana la aeroport costa un euro.

O cafea espresso

In Italia, un euro ratacit in buzunar iti garanteaza cel putin o cafea espresso la un bar. Cu conditia sa nu te asezi la masa, unde pretul se dubleaza din cauza impozitului pe scaun practicat inca in peninsula.

Sursa foto: italymagazine.com

Un hotdog

In Macedonia, cu un euro, poti amana pentru inca o ora sau doua masa de pranz. Aceasta pentru ca pe strazile din Skopje atat costa un hotdog fierbinte si gustos.

Sursa foto: pinterest.com

O bagheta

Micul dejun in Franta este pe jumatate rezolvat in momentul in care ai gasit un euro. Acesta este pretul unei baghete proaspete.

Sursa foto: her.ie

Banutul salvator

In Finlanda, maruntisul din buzunar devine chiar providential daca iei in calcul faptul ca taxa la toaletele publice este un euro.

Sursa foto principala: forcefitnessclub.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea