In cazul in care te afli in Egipt si se intampla sa nu poti pleca acasa la sfarsitul sejurului, din cauza norului de cenusa vulcanica , este bine sa stii care sunt obligatiile si drepturile tale, in raport cu operatorul turistic. Aceste informatii au fost facute publice de autoritatile egiptene.

In coordonare cu Organizatia Mondiala a Turismului , cu Federatia Camerelor de Turism si hotelierii, Ministerul Turismului din Egipt a luat masuri in privinta pasagerilor si furnizorilor de servicii turistice.

Iata solutiile pentru rezolvarea problemei norului de cenusa, potrivit unui comunicat de presa United.

1 Tour operatorii sunt obligati sa suporte cheltuielile pentru perioada de prelungire a sederii turistilor in Egipt.

Tour operatorii trebuie sa permita deplasarea clientilor la aeroport numai atunci cand s-au asigurat ca transportul aerian poate fi reluat.

2 Turistii pot sa plateasca costurile de cazare pentru hotel, in conformitate cu contractul oficial egiptean, semnat intre operatorii de turism si hotelieri. Este vorba despre cazul in care operatorul turistic refuza sa plateasca. Atunci, turistii trebuie sa stie ca hotelul ii ofera aceleasi costuri ca cele pe care le-a platit prin tour operator , astfel incat taxele nu vor fi marite.

3 In cazul in care turistii nu dispun de banii necesari pentru a acoperi cheltuielile acestea, trebuie sa contacteze imediat ambasada tarii proprii, aflata in Egipt.

Ministerul a decis sa adopte toate procedurile legale necesare, impotriva unitatilor turistice sau hoteliere care vor incalca aceste proceduri.

  •   2010-04-20
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Georgiana Leanca

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii