Vacante

#litoral #oferte charter #circuite #orase europene #bulgaria #nisipurile de aur #egipt #vacanta in toamna #toamna 2009 #vacanta

Ce destinatii de vacanta aduce toamna 2009

Desi august reprezinta ultima luna de vara, sezonul estival se intinde pana la sfarsitul lui octombrie. Incepand cu ultimele zile din august si intrand in septembrie, preturile pachetelor de vacanta tind sa scada. Daca iti vei petrece vacanta in septembrie si vei alege destinatii insorite, ai toate sansele sa te bucuri de apa marii si de temperaturi inca ridicate, beneficiind totodata de preturi ceva mai mici.

Iti prezentam in continuare trei variante pentru vacanta din septembrie, in functie de specificul si atractiile sale.

Egiptul, in septembrie

Operatorii de turism nu se inghesuie sa organizeze circuite prin Egipt in lunile toride de vara. Cu primele zile ale toamnei insa, apar astfel de oferte de aproximativ 10 zile, in cadrul carora vizitezi unele dintre cele mai mari si mai importante zone turistice ale tinutului faraonilor: Aswan, Cairo, Luxor, Hurghada, Sharm el Sheikh.

Ofertele pentru pachetele charter se ieftinesc din nou, cele mai mici preturi coborand sub 400 euro. O vacanta de o saptamana in Hurghada costa 349 euro de  persoana, conform agentiei Cardinal Travel . Pachetul asigura 7 nopti de cazare cu demipensiune intr-un hotel de 4 stele, bilet de avion, transfer de la aeroport si asistenta turistica.

Hilton Hotel, Taba, EgiptIn ceea ce priveste clima, se spune adesea despre Egipt ca ar avea doua sezoane: unul de primavara, din mai in septembrie si unul de iarna, din octombrie in aprilie. Cu toate acestea, Egiptul are patru sezoane, desi vara si iarna se fac mai mult simtite in anumite zone. Luna septembrie se situeaza undeva intre perioada extrem de calduroasa (iunie, iulie, august), cand temperaturile pot urca la 45°C si perioada de iarna.

De aceea, septembrie este una dintre lunile indicate pentru a vizita Egiptul, gratie climei placute si a temperaturilor medii. Din septembrie pana in noiembrie media maxima de temperatura se situeaza undeva la 25 °C, ceea ce permite practicarea multor activitati in aer liber. In statiuni precum Sharm cea mai buna perioada de vizita este din toamna pana la sfarsitul lui februarie. In Cairo, media maxima de temperatura in septembrie ajunge la 30 °C.

Circuite europene cu autocarul

Praga trepteSeptembrie este o luna potrivita pentru circuitele in marile orase europene. In primul rand temperaturile medii permit mersul pe jos indelungat si vizitarea numeroaselor obiective pe care le implica un astfel de circuit. In al doilea rand, preturile incep de sub 300 euro de persoana.

Trebuie totusi adaugate cheltuielile secundare: excursii optionale, intrari la obiective, servicii de ghizi, deplasari cu feribotul etc. In general, costul total al unei astfel de excursii poate fi dublu fata de pretul afisat, din cauza adaugarii diverselor taxe si cheltuieli suplimentare, mentionate in pachet si a celor facute la fata locului.

Paleta de destinatii este extrem de diversificata: Croatia, Cehia, Germania, Austria, Elvetia, Italia, Grecia, Anglia, Scotia, Scandinavia, Spania, Turcia etc. Un circuit Croatia – Sicilia – Malta incepe de la 565 euro de persoana si dureaza 12 zile, avand ca obiective pe traseu: Parcul National Plitvice , Split, Dubrovnik, Taormina, Etna, Catania, Siracusa, Malta, Agrigento, Monreale, Palermo, Napoli, Insula Capri , Pompei, Insula Corfu , Meteora, Salonic, potrivit agentiei Happy Travel.

Septembrie la Nisipurile de Aur

Nisipurile de Aur, falezaDupa a doua jumatate a lunii septembrie, preturile practicate in aceasta vara pot ajunge la jumatate, pentru sejururile de pe litoralul strain. Cele mai cautate destinatii de acest tip sunt Turcia, Grecia si Bulgaria. Aceasta din urma, gratie apropierii de Romania, permite deplasarea rapida cu masina personala, de aceea transportul este oferit in general numai la cerere.

La Nisipurile de Aur, de exemplu, in varf de sezon estival o vacanta de o saptamana costa 469 euro de persoana, in timp ce dupa 15 septembrie, acelasi pachet ajunge la 294 euro de persoana, conform agentiei Active Travel . Pachetul asigura cazarea all inclusive intr-un hotel de 4 stele din statiune.

In luna septembrie, aici se desfasoara numeroase concerte in aer liber cu muzica de jazz, folk, brass formations sau evergreen. Si tot in prima luna din toamna are loc International Meeting of Twins in Nisipurile de Aur.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea