Vacante

#safari #vacanta

Ce contin ofertele de tip safari

Una dintre cele mai interesante oferte pentru vacantele active o reprezinta cea a unui safari . Ofertele de acest tip se impart in mai multe categorii: diving safari, eco-safari, jeep safari, etc.

Una dintre cele mai apreciate oferte este expeditia de vanatoare sau de observare a vietii salbatice in Africa.

Ofertele safari includ un raliu automobilistic desfasurat pe drumuri si in conditii specifice Africii. Mai este cunoscut sub numele de Jeep Safari.

Lucruri de care trebuie sa tii cont intr-un safari african si in jeep safari

Pentru un safari in lumea animalelor salbatice africane sunt necesare autovehicule speciale, echipament de campare si provizii de alimente. Prezenta unui ghid sau vanator profesionist este obligatorie. Sunt indicate hainele de tip camuflaj.

O expeditie de tip safari poate fi solicitata in mod individual sau in varianta de grup. Cea de-a doua optiune costa mai putin, insa are si dezavantaje.

De obicei masinile folosite sunt foarte aglomerate, iar unul sau mai multi turisti nu au locuri la fereastra. Prin urmare devine destul de dificil sa vezi ceva de pe drum sau sa faci fotografii. Indrumatorii de grup pot fi mai putin amabili decat cei angajati in mod individual.

Nu fa compromisuri in privinta calitatii masinii cu care pleci in safari. Nici nu turist nu-si doreste sa ramana in pana in mijlocul pustietatii.

In privinta masurilor de ordin medical, sunt indicate vaccinuri pentru febra tifoida, friguri galbene, hepatita A . Una dintre asigurarile absolut necesare intr-o astfel de calatorie este cea medicala.

Perioada propice pentru Jeep Safari se intinde din iulie pana la jumatatea lunii octombrie. Acest tip de safari este mai potrivit in special pentru calatoriile in grup.

Vehicolul folosit poate fi destul de prafuit, asa ca este bine sa-ti iei toate masurile de protectie a aparatelor electronice.

Cat platim pentru un safari

O vacanta se o saptamana in Africa ne costa in jur de 1700 euro de persoana. In acest pret intra bilet de avion de la destinatia de escala pana in Mombasa, cazare cu pensiune completa, transport la sol, ghid si taxele de intrare in rezervatii.

O vacanta Jeep Safari in Egipt este mult mai ieftina, ajungand la jumatate din suma celei din Africa. Pentru 12 zile platesti in jur de 585 euro de persoana, pret in care intra cazarea, intrarile la tururile mentionate, ghidul si transferurile cu autocar. Biletul de avion Bucuresti-Cairo se plateste separat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea