Vacante

#vacanta de vara #turism #destinatii vacanta #vacanta corfu #bani vacanta

Cati bani de buzunar sa ai pentru o vacanta in Corfu

Corfu este una dintre cele mai populare insule ale Greciei si este considerata perla Insulelor Ionice. Insula are un trecut bogat si o paleta larga de activitati, astfel incat cei care isi petrec vacanta aici au intotdeauna ceva nou de facut. Partea veche a orasului face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Cand iti petreci o vacanta in Corfu, este bine sa tii cont de faptul ca turismul este foarte important pentru insula si, prin urmare, nu peste tot gasesti preturi mici.

Iata cati bani de buzunar este bine sa ai pentru un sejur in Corfu:

Mancare si bautura in Corfu

Daca iei masa la restaurant in Corfu, platesti intre 2.5 si 3 euro pentru o sticla de bere sau 3-5 euro pentru o carafa de vin si 2.5 euro pentru un pahar de vin. Un cocktail costa 4-6 euro. In ceea ce priveste mancarea, una dintre cele mai ieftine mese este gyrosul grecesc, la 2-3 euro. O masa la o taverna greceasca in Corfu costa 10 euro. Cei care vor sa incerce o salata greceasca platesc cam 4 euro pentru acest preparat atat de popular. La micul dejun, o omleta costa 3-5 euro.

Transport in Corfu

Cei care calatoresc cu feribotul platesc de la 8 euro pentru o calatorie. Astfel, un drum intre Corfu si Igoumenitsa costa 7 euro de persoana, iar pentru Corfu-Paxi, un bilet costa 8 euro. In schimb, cu masina, aceleasi destinatii costa peste 30 euro de persoana.

Excursii optionale in Corfu

In Corfu se poate inchiria o masina pentru a vizita insula sau te poti inscrie la excursiile optionale organizate de operatorii turistici. Principala excursie optionala este marele tur al insulei, care cuprinde si o vizita la Palatul Achillion. Excursia costa cam 35 de euro. O alta excursie atractiva este cea cu vaporasul cu fundul de sticla, care ofera un adevarat spectacol subacvatic. Pe langa plimbarea cu vaporasul, se viziteaza orasul Corfu, cu principalele obiective turistice, totul contra unei sume de aproximativ 30 euro.

Cei care doresc sa vada si altceva au ocazia sa mearga in insulele Paxi si Antipaxi, unde se viziteaza grotele si se poate face plaja si baie. O excursie in Paxi si Antipaxi costa 35 euro de persoana.

Foto: beleon.ru
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea