Vacante

#weekend #budapesta #ungaria

Cat te costa un weekend in Budapesta

Te-ai plictisit acasa dar nu ai timp pentru o vacanta lunga? Vrei ceva nou insa nu esti dispus sa calatoresti departe? Atunci Budapesta este destinatia ideala pentru tine.

Fa abstractie de supranumele ei siropos, Mireasa sau Perla Dunarii si pregateste-te pentru un weekend intr-unul dintre cele mai seducatoare orase din Europa de Est.

Cateva lucruri pe care le poti face in Budapesta

Mancarea ungureasca. Este deja stiut ca ungurii se pricep sa gateasca. In Budapesta trebuie sa incerci niste gulas, o supa din vita, cartofi si legume. O alta specialitate a lor este papricasul, o mancare din galuste si carne. Restaurantele sunt numeroase in Budapesta, insa in functie de sezon, acestea se aglomereaza. In lipsa unei rezervari se poate sa astepti eliberarea unei mese.

Insula pentru indragostiti. Se spune ca iubirea incepe si se termina pe Insula Margit. Parcul insular se afla in mijlocul Dunarii si reprezinta locul in care se aduna cuplurile de indragostiti. Intalnesti pe langa acestia si cativa copii care se distreaza pe insula, turisti care fac poze sau oameni care vin aici sa faca putina miscare.

Plimbare pe Andrassi Avenue. Este cea mai lunga strada din oras si locul ideal pentru a face o plimbare.

Croaziera pe Dunare. Una dintre cele mai cautate facilitati turistice din Budapesta este croaziera pe Dunare. Te costa 15 euro de persoana si are inclusa sampania. Ofertele cu cina sunt ceva mai scumpe, ajungang la 34-45 euro de persoana.

Este bine sa stii

Cand iti faci rezervarea la hotel, cere sa ti se precizeze si modalitatea prin care se inregistreaza aceasta (in functie de camere, de sejururi, etc). Nu astepta pana in ultimele zile ca sa ceri confirmarea, caci s-ar putea sa ai surprize. O modalitate ieftina de cazare o reprezinta apartamentul. Un apartament de 2 camere ajunge la 60-80 euro pe zi si are o capacitate de 4 persoane. Astfel, cheltuielile se impart si poti face economii.

O alta varianta este sa alegi ofertele de tip weekend sau city break ale agentiilor de turism. Preturile pornesc de la 240 euro pentru hotelurile de 3 stele si 255-260 euro pentru cele de 4 stele. Pachetul include cazarea, micul dejun si transportul cu avionul.

Preturile la mancare sunt similare altor orase europene . O masa normala, modesta, ajunge la 10-15 euro de persoana. Si in Budapesta fastfood-urile au unele dintre cele mai mici preturi la mancare.

BudapestCard te costa in jur de 3400 forinti si are o valabilitate de 3 zile pe transportul in comun din Budapesta. Poti alege insa si varianta care include obiectivele turistice importante.

Reduceri de sezon. Daca ajungi in Budapesta in perioada reducerilor, gasesti haine si electrocasnice la preturi foarte mici, in comparatie cu Romania. Diferentele pot ajunge la cateva milioane. In general zonele de shopping sunt reprezentate de mall-uri precum Mammut, Polus Centre, Duna Plaza, insa gasesti si alte centre comerciale , precum Grand Market Hall.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea