Vacante

#balchik #litoral #litoral bulgaresc #bulgaria

Cat te costa un weekend in Balcic I

O experienta deosebit de frumoasa o poti avea in Balcic , gratie atributelor sale turistice. Este o destinatie care indeplineste mai multe conditii, raspunzand totodata gusturilor diferite ale celor ce ajung aici.

Cei care isi doresc sa iasa din tara in weekend fara sa se indeparteze prea mult, Balcic le ofera doua zile insorite in care pot vizita zona de coasta si cochetul castel al Reginei Maria, “Cuibul linistit”. Pentru turistii aflati deja pe litoral, Balcicul se afla la o azvarlitura de bat si constituie astfel o destinatie pentru excursiile facute in timpul sejururilor la mare. Chiar si cei care isi doresc o intreaga vacanta in Balcic au de castigat, datorita frumusetii zonei de coasta, locurilor ingrijite si preturilor foarte atractive.

Ce-ti ofera Balcicul

Indiferent ca ai doar un weekend liber si vrei sa te deconectezi, sau esti deja pe litoralul bulgar sau romanesc si faci o excursie in Balcic, te vei umple cu energie pozitiva in aces colt de natura .

Cuibul Linistit”  este inconjurat de o gradina impresionanta, construita cu grija, unde poti admira specii rare de flori si arbusti. Trebuie sa ai destul timp la dispozitie ca sa te plimbi in voie si sa admiri gradinile care urca pe dealuri, amenajate in stil englezesc. Tot aici parcul tematic dezvaluie areale geografice diferite, cu podete, stanci, padure, munte, gradini cu lacuri de nuferi , cascade, catacombe, serpentine, o gradina de cactusi cu specii rare.

Cat costa vizita la castelul din Balcic

Odata ajunsi la castel, se poate plati in leva pentru vizitare. In Balcic gasesti case de schimb valutar pentru leva – lei. Intrarea in muzeu este 5 leva, insa biletul se ia impreuna cu intrarea in gradina botanica, tot 5 leva, prin urmare in final platesti 10 leva. 1 leva inseamna aproximativ 1.82 lei, asadar 2 leva inseamna cam 1 euro.

Dupa ce ai terminat vizita si in castel, cobori spre plaja, unde chiar poti sa faci o oprire si sa te bronzezi. Tot aici gasesti o cofetarie cu produse tipice de patiserie bulgareasca si greceasca, de la baclavale la dulceata de trandafiri sau de smochine. O portie este 4 leva. O cutie de rahat costa 3 – 5 leva, iar mierea de trandafiri si sofranul, 2 leva.

Ca la orice alt obiectiv turistic, vei gasi suveniruri de cumparat, narghilele, imagini ale castelului, steaguri, s.a.m.d. De exemplu, pentru o cana sau o scrumiera trebuie sa scoti din buzunar 4 – 6 leva, iar pentru niste bratari si margele, cam 5 – 10 leva.

Gasesti continuarea in Cat te costa un weekend in Balcic II.

Participa la concursul de turism sicastiga premiile noastre. Trebuie doar sa te inscrii la newsletterul de turism si sa raspunzi la o intrebare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea