Vacante

#neptun #mangalia #masa #suplimente #plaja #mare #comercianti #cazare #turisti #romanesc #litoral #vacanta #marea neagra

Cat te costa sa mergi la mare in Romania II

Pe langa drum si cazare, cand pleci la mare trebuie sa ai destui bani de cheltuiala. Numai astfel vei simti cu adevarat vacanta, savurand fiecare placere in parte, fara sa te gandim mereu la portofel.

Litoralul Marii Negre este intesat de comerciantii, care ademenesc turistii cu fel de fel de produse, de la cele utile si calitative, la cele care sunt doar mofturi pentru cei ispititi sa duca repede mana la buzunar.

Cat cheltuim pe distractie si alte cumparaturi la mare

Guvizii si hamsiile. Una dintre cele mai cautate specialitati la mare o reprezinta guvizii si hamsiile. Turistii stau la coada pentru o portie de hamsii si cartofi prajiti . In Saturn gasesti astfel de pesti, foarte proaspeti si gustosi. O portie de 100g de hamsii te costa 3 lei si tot atat pentru 2 guvizi. De obicei se servesc la terase modeste, unde se mananca fierbinti si rapid, cu putina paine sau cartofi. Merita sa stai la coada pentru o savura macar o data o astfel de portie. Mirosul este ademenitor, iar gustul pe masura.

Alte produse alimentare. Pe litoral ofertele la hoteluri sunt: cazare fara masa, cazare cu mic dejun, cazare cu demipensiune (mic dejun si pranz sau cina, la alegere), cazare cu 3 mese pe zi si all inclusive. Ai totodata posibilitatea sa optezi pentru suplimente de masa. De exemplu, in Mamaia, in luna august, un supliment pentru demipensiune la un hotel de 3 stele costa 12 euro. In Mangalia, aceeasi categorie propune pranzul si cina la 25 lei pe zi, de persoana.

Nu rata restaurantele de pe litoral, cu specific. In Mangalia poti manca la un restaurant grecesc cu aproximativ 25 lei un fel principal , specialitate traditionala si o bautura. Pentru un cocktail platesti 12 lei. In Neptun poti gusta cafeaua la nisip, deosebit de buna si de parfumata, 6 lei portia si ai ocazia sa iei masa intr-un restaurant oriental, intr-o atmosfera absolut captivanta. Iata cateva preturi pentru mancarea pe litoral, la restaurante, terase si chioscuri :
- piept de pui 9.5 lei
- cartofi prajiti 4 lei
- salata de varza 35 lei
- sucuri acidulate 4 lei
- limonada 7 lei
- bere 3.4 – 4.5 lei
-  floricele 4 lei.

Plimbarile cu trasura. Daca te-ai saturat de distractiile obisnuite si vrei ceva romantic, admira peisajul intr-una din trasurile trase de cai, puse la dispozitia turistilor in Neptun, Olimp sau Saturn. O plimbare porneste de la 20 lei, pentru un tur al statiunii, insa pretul variaza in functie de optiunile tale. Tu stabilesti traseul si durata plimbarii.

Shopping in bazar. Magazinele de pe litoral sunt majoritatea boutique-uri modeste, intesate cu obiecte, de la cele previzibile (colac, creme antisolare, costume de baie), pana la cele inedite si socante (pistoale cu baloane de sapun, 16 lei, mulaje de cauciuc cu parti intime masculine sau feminine, 35 lei). Iata cateva preturi: cercei de plastic 8 lei perechea, seapca 6 lei, tenisi 10 lei, sosete 1.5 lei, genti de vara 30 lei, fuste lungi, de vara 25 lei, magnet de frigider cu motiv maritim 6 lei, etc.

Daca ai rabdare sa cauti, dai si peste obiecte de calitate superioara. In Saturn poti gasi rochii lungi, de matase 100%, la 90 lei. Exista si magazine de firma, de haine sau incaltaminte, unde gasesti produse bune, daca nu te atrage marea de kitschuri a bazarului.

Important este sa-ti faci acasa un buget pentru vacanta si sa-ti stabilesti prioritatile. Litoralul este plin de oferte, mai ales in ceea ce priveste cumparaturile de tot felul. Alege ceea ce ti se potriveste si petrece o vacanta frumoasa la plaja!

Citeste si partea intai in Cat te costa sa mergi la mare in Romania I.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea