Vacante

#turism #turist #paste #pasti #litoral bulgaresc #litoral romanesc #litoral

Cat te costa Pastele pe litoral

Vrei sa incerci o altfel de vacanta de Pasti? Atunci poate vrei sa alegi un concediu de sarbatori pe litoral, acolo unde primavara transforma marea si plaja intr-un peisaj care te va relaxa. Citeste randurile urmatoare si afla cat te costa sa petreci Pastele pe litoral.

Daca te gandesti sa pleci cu familia spre litoral, cat mai aproape de casa, atunci ai putea sa alegi intre litoralul romanesc si cel bulgaresc. De ambele parti ale Marii Negre, preturile pentru sejururile de Pasti sunt atractive si adaptate pentru diferite gusturi.
 

Pastele pe litoralul romanesc
 

Daca alegi statiunile romanesti, atunci va trebui sa te grabesti sa-ti rezervi locurile fie la hoteluri, fie la pensiuni si vile private. In aceasta perioada preturile practicate de hoteluri sunt cuprinse intre 60 si 200 de lei pe noapte, pentru o persoana cazata in camera dubla, diferenta facandu-se in functie de confort si de serviciile pentru care optezi.

De exemplu, hotelurile de patru stele din Mamaia practica tarife cuprinse intre 270 si 400 de lei pentru o persoana cu cazare in camera dubla cu mic dejun si pranz traditional, pentru un pachet de doua sau trei nopti. Cei care opteaza pentru cazarea in anumite hoteluri pot primi cadou fie o sedinta de sauna gratuita, fie o cina festiva de Pasti, fie o surpriza de iepuras. In restul statiunilor, preturile sunt sensibil mai mici, pentru pachete de doua sau trei zile suma platita fiind mai mica cu aproximativ 50-100 de lei.

In ce priveste cazarea la pensiuni, poti alege intre pachete cu masa si cazare pachete numai cu cazare si oferte de inchiriere a intregii vile, oferta dedicata celor care vor sa mearga la mare cu prietenii. Daca alegi pachetele care ofera doar un pat de dormit si mic dejun ar trebui sa stii ca tarifele practicate sunt cuprinse intre 60 si 150 de lei pentru o camera dubla, pe noapte, pentru un sejur de minim trei nopti. Daca alegi pachetele cu cazare si masa, atunci va trebui sa mai adaugi la pretul de cazare intre 50 si 200 de lei, in functie de numarul de zile si tipul de mancare aleasa. Si nu uita faptul ca poti beneficia gratuit fie de cina de Pasti, fie de o zi de cazare in plus.
 

Cat te costa sarbatorile pascale in Bulgaria
 

Bulgaria este nu doar cea mai apropiata, ci si cea mai ieftina destinatie de Pasti pentru turistii romani. Preturile pentru un sejur de Pasti pe litoralul bulgaresc au scazut fata de anii trecuti, iar ofertele sunt mai mult decat atractive.

De exemplu o mini-vacanta in aceasta perioada in statiunea Nisipurile de aur costa incepand cu 60 de euro pentru doua zile sau pornind de la 65 de euro pentru trei zile. Preturile ajung pana la 150 de euro de persoana, pentru sejururile de trei sau patru zile, in functie de confortul si serviciile alese, preturile mai mari fiind pentru pachete in care se ofera servicii all inclusive.

Preturile sunt asemanatoare si in restul statiunilor de pe litoralul vecinilor de la sud. In statiunile sfintii constantin si elena preturile pe sejur variaza intre 80 si 130 de euro, pentru cazare si all inclusive, pentru sejururi de doua, trei sau patru nopti, in timp ce la Albena pachetele costa in jur de 100 de euro pentru trei nopti de cazare. Daca vrei sa vezi de Pasti statiunea in care a trait si Regina Maria , adica Balcic, va trebui sa pregatesti de la 69 de euro, la un hotel de trei stele, pentru trei nopti cu pensiune completa.

Nu uita insa ca nici unul dintre aceste preturi nu include taxa de statiune, care este de 6 euro de persoana, pe sejur si nici transportul pana in Bulgaria si retur. De asemenea, daca mergi cu familia sau prietenii si mai ai nevoie de un loc de cazare, poti opta pentru aceasta varianta – un pat suplimentar te poate costa inca 50 la suta din pretul pachetului, iar daca patul suplimentar este pentru un copil, acesta va beneficia de o reducere de pana la 50 la suta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea