Vacante

#rovaniemi #laponia #rusia #helsinki #sankt petersburg #new york

Cat te costa o vacanta de Craciun in strainatate II

Destinatiile mai indepartate pentru vacanta de Craciun , sau cele mai mult sau mai putin exotice, reprezinta alternativa propusa de agentii pentru luna decembrie. Va prezentam in continuare oferte de Craciun in Laponia, Rusia, Finlanda si Statele Unite.

Craciun in Laponia, acasa la Mos Craciun

Una dintre ofertele prezente an de an in cataloagele agentiilor de turism este vacanta in Laponia, acasa la Mos Craciun. Un sejur cuprinde vizita la biroul lui Mos Craciun, in Rovaniemi, unde parintii pot comanda o scrisoare “originala” de la acesta. Scrisoarea este expediata copiilor in urmatorul an. De la Fabrica de Surprize a lui Rudolf familiile pot cumpara cadouri, viziteaza Pestera lui Mos Craciun si Parcul de Distractii. “In Parc se pot bucura atat adultii cat si copii pentru ca puteti asista la spectacolul de dans, sa afla despre magia Elfilor sau sa faceti o plimbare in caruselul celor 4 anotimpuri.” afirma reprezentantii agentiei MuraTTurism.

Un pachet de Craciun incepe de la 1700 euro si include, pe langa transport cu avionul si cazare, imbracaminte termoizolanta si excursie in Satul lui Mos Craciun.

Excursii de Craciun in Rusia si Finlanda

O tara ortodoxa cu traditii de Craciun atractive pentru turistul roman este Rusia. In perioada sarbatorilor, o excursie in Rusia propune vizite in Sankt Petersburg , Petrograd si Leningrad, unde se viziteaza cele mai interesante obiective din zona. Palatul de Iarna, Catedrala Sf Isaac,  bradul de Craciun din fata Palatului de Iarna sunt doar cateva dintre atractiile rusesti. “In Sankt Petersburg  am avut grupuri in vara, in toamna si organizam si in iarna, pentru atractiile ei istorice si pentru ca este o tara crestina” , ne-a declarat Corina Enache , coordonator vanzari directe la Paralela 45.

Si pentru ca Rusia este cunoscuta ca o tara a zapezilor, turistii au posibilitatea de a participa la un obicei local, care consta dintr-un mod inedit de a intra in camera de hotel, descris de reprezentantii agentiei Paralela 45: “cheia camerei se afla intr-un bloc de gheata iar imaginatia dvs va fi pusa la incercare pentru a putea scoate cheia din acest loc. Vi se vor oferi o serie de alternative pentru rezolvarea problemei care sa va incite curiozitatea; participarea la acest obicei specific este optionala.”

In Helsinki, in perioada sarbatorilor, majoritatea turistilor se plimba pe strada Aleksanterubkatu, cunoscuta si ca Strada Craciunului, gratie impodobirii sale cu decoratiuni specifice momentului. Una dintre atractiile majore ale orasului este Biserica Temppeliaukio, construita in stanca. A fost ridicata la sfarsitul anilor ’70 si astazi este folosita adesea pentru concerte, multumita acusticii sale deosebite. Un aspect esential al Craciunului in Helsinki este mancarea. Poti incerca prajiturile umplute cu gem de prune, preparatele gratinate sau jambonul de sezon, numit “Christmas ham”.

Un circuit Sankt Petersburg  - Helsinki costa 1025 euro + 350 lei de persoana, iar pachetul implica 5 nopti de cazare, ghidul, transferurile, transportul local si intrarile la obiectivele din program.

Craciun in New York

Cam la acelasi pret este si o vacanta de Craciun de 8 zile, in New York. De obicei, astfel de oferte sunt propuse adultilor, sau persoanelor care pleaca individual, deoarece drumul lung este mai dificil pentru familiile cu copii mici, ne explica Cristina Enache.

Un tur de oras cu ghid, inclus in pachet, da posibilitatea turistilor sa descopere atractiile metropolei americane: Times Square, Madison Square Garden, Greenwich Village, Central Park, Wall Street, Fifth Avenue, Rockefeller Center. Bradul de Craciun din Rockefeller Center va avea ceremonia de aprindere a beculetelor pe data de 3 decembrie, conform site-ului oficial de turism al New York-ului. Aceasta data poate suferi modificari. Se poate opta pentru excursii optionale , ca de exemplu o excursie de o zi in Washington, pentru 220 USD. Doritorii au posibilitatea sa participe la slujba de Craciun, in Catedrala Sf. Patrick, de pe 5th Avenue. O vacanta de o saptamana costa 1020 euro + 390 lei de persoana si asigura biletul de avion cu escala, 6 nopti de cazare, transferurile, turul de oras si insotitorul de grup.

Prima parte a acestui articol o gasesti aici.

Participa la concursul de turism si castiga premiile noastre, utile pentru vacanta. Trebuie doar sa fii abonat acasa.ro si sa raspunzi la o intrebare.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea