Vacante

#mamaia #litoral romanesc #romania

Cat platim pentru o vacanta in Mamaia

Mamaia face parte dintre primele statiuni care asteapta turisti de timpuriu, mult inainte de inceperea efectiva a sezonului estival. Hotelurile care sunt puse la punct pentru primirea turistilor sunt mai numeroase si mai diversificate.

Gasesti deja oferte pentru Paste, 1 Mai, sau sejururi din aprilie pana in septembrie-octombrie.

Servicii si facilitati in Mamaia

Hotelurile ofera gratuit acces in sala de fitness, la sauna, piscina, seif, parcare, sezlonguri. Este bine sa te interesezi de toate facilitatile acordate, pentru ca difera in functie de hotel. De exemplu, in pretul unui sejur poti avea inclus un masaj gratuit in centrul wellness.

Un alt exemplu este cel al gratuitatii sejurului (masa + cazare) pentru copiii pana in 2, 7 sau 12 ani, in functie de politica hotelului.

Cat costa un sejur in Mamaia (mai – septembrie 2008)

O vacanta de o saptamana intr-un hotel de 2 stele costa 550.55 lei in luna mai, 584.12 lei in iunie si poate ajunge in jur de 800 lei in iulie si august. Pachetul contine 6 nopti de cazare, cu mic dejun, pranz sau cina.

Un sejur de 6 zile costa 811.28 lei in luna mai, 1,119.00 lei in iunie si 1,197.33 lei in august. Pachetul include 5 nopti de cazare intr-un hotel de 3 stele, cu mic dejun si pranz. Camerele sunt duble si au aer conditionat, minibar si cablu TV .

Pentru a petrece Pastele intr-un hotel de 4 stele din Mamaia platesti 630 lei de persoana. Oferta este pentru 4 zile, cazare in camera dubla si mic dejun. Ai incluse cazarea, micul dejun, cina in seara de 25 aprilie, cina speciala in seara de Inviere, dejun in prima zi de Paste cu program artistic, acces gratuit la spa.

Mesele in Mamaia

In functie de hotel, mesele se ofera in sistem de bonuri valorice , in sistem bufet suedez sau in sistem fisa cont “a la carte”. Bonurile valorice se primesc de la receptie, in momentul in care te cazezi. Cu acestea poti lua micul dejun, pranzul sau cina, in functie de reglementarile hotelului. Daca le termini, poti plati cash. Bonurile valorice contin de obicei mese de 25.00 leisau 35.00 lei pe zi, de persoana.

Restaurantele a la carte sunt de obicei cele cu specific precis, bucatarie internationala, orientala, snack, , restaurante cu de stana, protap, etc.

Expresia care vine din franceza inseamna “din meniu” si este folosita in terminologia din restaurante, pentru a desemna de obicei doua situatii. Poate face referire la un meniu cu produse cu preturi care pot fi comandate separat. Alteori se refera la posibilitatea de a comanda un fel principal la alegerea ta, la care se mai adauga un fel, fara a plati suplimentar.

Bufetul suedez contine o gama foarte larga de mancaruri si bauturi, din care turistii se servesc singuri. Sistemul de bufet suedez este cel mai adesea intalnit la micul dejun, insa se poate sa fie oferit si la pranz. Cel pentru pranz contine minim doua feluri de ciorbe si doua feluri de mancare gatita , 3 - 4 feluri de salate, 3 – 4 garnituri, la care se adauga restul meniului (fructe, fripturi, placinte , apa, suc, etc).

Daca nu vrei sa mananci la hotel, in Mamaia sunt numeroase terase, fast-food-uri si restaurante unde poti lua masa. Printre cele mai scumpe preturi sunt cele la bauturi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea