Vacante

#bran #castel #castelul bran #muzeu bran #dominic de habsburg #cazare bran

Castelul Bran se redeschide

Redeschiderea Castelului Bran a fost anuntata pentru astazi, 1 iunie 2009. Turistii vor putea vizita castelul de luni pana duminica, contra unei sume de 12 lei, bilet intreg si 6 lei, pentru elevi si studenti.

Vizitarea castelului a fost suspendata ca urmare a preluarii administrative a obiectivului turistic de catre Arhiducele dominic de habsburg (fiul arhiducelui Anton de Habsburg si al principesei Ileana a Romaniei, fiica regelui Ferdinand si a reginei Maria), in scopul reamenajarii cladirii principale. Castelul a intrat in proprietatea acestuia in a doua jumatate a lunii mai. Obiectele de patrimoniu aflate in monumentul istoric au fost depozitate in vechea Vama Medievala. Incepand cu 1 iunie, noi colectii vor putea fi vazute in castel, acestea fiind aduse de familia lui Dominic de Habsburg. 

Atestat documentar pentru prima data in secolul al XIV-lea, Branul a intrat recent in intr-un clasament american, situandu-se in Top 10 al celor mai frumoase castele ale lumii. Detalii gasesti aici. Turistii aflati in Bran vor putea vizita din nou castelul, incepand de astazi: de marti pana duminica, intre orele 9:00 si 18:00; lunea castelul este deschis publicului intre orele 12:00 si 18:00.

Oferte de vacanta in Bran

In localitatea Bran gasesti numeroase vile si pensiuni, pentru sejururi de 7 nopti sau doar pentru weekend. Pensiunile pun la dispozitia turistilor preparate locale, precum diverse sortimente de branzaturi , miere si dulciuri de casa (placinte cu mere, melci cu nuca etc).

Unele pensiuni detin pastravarie proprie, de unde poti sa-ti pescuiesti pastravul si sa-l prepari la gratar, in curte. De asemenea, pensiunile pot avea curte cu livada, loc de joaca pentru copii, sala de jocuri, teren de volei, gradina de vara etc. Printre activitatile care pot fi practicate in timpul liber in Bran sunt: calarie, paintball, badminton, curse cu ATV, plimbari cu bicicleta, plimbari cu trasura trasa de cai, drumetii montane etc.

Pentru o camera dubla, doua persoane platesc in jur de 90 lei pe noapte, la o pensiune de 3 margarete din Bran. Daca alegi un sejur de o saptamana, pretul ajunge la aproximativ 1100 lei pentru doua persoane. In aceasta suma sunt asigurate cazarea cu 3 mese pe zi.

Articole pe aceeasi tema

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea