Vacante

#camera hotel # sfaturi de vacanta #cazare hotel

Care sunt cele mai murdare lucruri din camera de hotel

Exista un motiv bun pentru care ar trebui sa nu umbli niciodata descult intr-o camera de hotel sau sa eviti telecomanda. Peste 80% dintre obiectele cu care vii in contact pot fi pline de germeni si pot contine chiar bacterii fecale. Afla care sunt cele mai murdare locuri din camera de hotel si ce trebuie sa eviti pentru a-ti proteja sanatatea in vacanta.


1 Podeaua din camera de hotel


Unele persoane folosesc papuci de casa, altele umbla desculte cand sunt la ele acasa. Intr-o camera de hotel, insa, nu este o idee buna sa umbli fara incaltaminte. Din cauza numarului mare de persoane perindate in acest spatiu, podeaua nu poate fi curata. Aspiratorul absoarbe praful, dar nu poate dezinfecta mocheta. Ia cu tine slapi pe care ii poti folosi chiar si in baie, daca este cazul.


2 Telecomanda


Un studiu realizat de Universitatea din Houston a aratat ca telecomanda este unul dintre cele mai murdare obiecte dintr-o camera de hotel. Studiul a fost facut pe 19 obiecte din 9 camere de hotel in Indiana, Texas si Carolina de Sud. Conform rezultatelor, 81% dintre obiectele analizate aveau pe ele materii fecale.

Exista numeroase studii care arata ca telecomanda este un obiect murdar chiar in locuintele oamenilor din cauza folosirii frecvente si a dezinfectarii care se face rar sau niciodata.


3 Intrerupatoarele


Intrerupatoarele sunt alte obiecte din camera de hotel des folosite, purtatoare de germeni. Ca si acasa, intrerupatoarele pot fi adesea ignorate la curatenie, ceea ce nu face decat sa stranga si mai multi microbi.


4 Veiozele de la pat


Orice camera de hotel are veioze de o parte si de alta a patului. Dupa numarul de microbi descoperit de specialisti pe aceste obiecte, se pare ca veiozele sunt des folosite de catre turisti in camera de hotel.


5 Paharele din camera de hotel


Paharele din camera de hotel par adesea curate, fiind asezate cu gura in jos sau puse in pungi de plastic. Cu toate acestea, cu exceptia paharelor sigilate in plastic, din camerele hotelurilor de lux, aceste recipiente pot fi purtatoare de microbi daca nu sunt spalate cu apa fierbinte si detergent.


6 Cardul de intrare in camera de hotel


Mai multe studii au aratat ca bancomatele si cardurile bancare sunt pline de germeni din cauza utilizarii de catre un numar mare de persoane. Acelasi principiu se poate aplica si cardurilor cu care intri in camera de hotel. Nu este indicat sa lasi cardul pe perna sau sa-l tii langa produse de toaleta.

Sursa foto: dimensionsinfo.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea