Vacante

#calatorie culinara #esky #preparate traditionale

Calatorii culinare. Top 5 cele mai interesante tipuri de mancare si locul unde le vei gasi

Esti genul de calator care isi alege destinatia de vacanta in functie de bunatatile culinare pe care le ofera locul? Instagramul tau este plin cu tot felul de mancaruri delicioase de prin locurile pe care le-ai vizitat? Atunci trebuie sa iei in considerare sugestiile noastre inainte de a-ti planifica urmatoarea vacanta!

Citeste mai jos si lasa-te inspirat de ideile expertilor in travel care iubesc mancarea buna la fel de mult pe cat iubesc sa descopere si lumea.

Cuscus si Tajine, Maroc

 

 

Rasfata-ti papilele gustative cu delicioasele preparate marocane. Cele mai renumite feluri de mancare din bucataria berbera sunt cuscusul si tajine, doua preparate care te vor face sa te lingi pe degete! Cuscusul este o minunatie picanta. Aromat cu piper cayenne, nucsoara si mixuri de condimente marocane, preparatul acesta are o multime de variante – de la cea cu legume, pana la cea cu pui sau cu carne de miel. Tangine este numit dupa oala speciala din ceramica in care se prepara. Este o tocana exotica, gatita la foc mic asa incat sa rezulte o carne frageda cu legume aromate cu ghimbir si curry si mult sos. Aproape toate restaurantele marocane iti ofera in meniu si preparatele traditionale, dar Piata Djemaa el Fna, din Marrakesh, ramane cel mai faimos loc in care poti degusta o multitudine de preparate specifice zonei. Asadar, trece Marocul pe lista de calatorii must have si, de ce nu, fa-ti de pe acum rezervare pentru urmatoarea ta vacanta de vis.

 

Crab imperial, India

 

 

 

Daca iubesti mancarea picanta, acest preparat indian va fi o delicatesa pe care nu o vei uita toata viata. Crabul imperial are in reteta originala maioneza, pesmet, mustar, oua, piper, lamaie, boia de ardei, unt si sos Worcestershire. Toate acestea sunt amestecate pentru a forma un sos cu o aroma unica, acesta urmand sa fie pus impreuna cu crabul la copt. Vei sti ca este perfect pentru servit atunci cand crabul a capatat o crusta aurie. Si daca tot esti aici in vacanta, nu trebuie sa ratezi nici celebra lor supa de cartofi cu dovleac – este absolut delicioasa!

 

Sushi, Japonia

 

Sigur, vei spune, am mancat sushi la mine in tara, dar si in alte destinatii europene. Nu trebuie sa merg pana in Japonia ca sa stiu cum e! Nimic mai gresit. Doar in Japonia vei putea manca adevaratul sushi, dintr-un motiv foarte simplu: japonezii aplica aceeasi precizie la pregatirea mancarurilor ca si atunci cand fabrica masini sau electronice. Aici, sushi este o adevarata poezie vizuala. Arata perfect, iar gustul e incomparabil. In plus, Japonia este o destinatie de vacanta extraordinara, fie ca vrei sa descoperi o cultura interesanta, total diferita de tot ce ai cunoscut pana acum, fie ca esti pasionat de istorie sau pur si simplu vrei sa explorezi faimoasele gradini de cires. Asadar, de ce sa n-o iei in considerare pentru urmatoarea calatorie? Bonus tip: companiile aeriene au oferte promotionale periodic la bilete de avion, prin urmare poti rezerva zboruri la pret redus. Daca vrei sa fii mereu la curent cu tarifele speciale, poti consulta, spre exemplu, sectiunea dedicata de oferte de pe pagina eSky.

 

Souvlaki, Grecia

 

 

Frigarui de pui, de porc sau de miel, cu legume si un delicios sos tzatziki cu usturoi si marar! Recunoaste ca iti lasa gura apa numai imaginandu-ti! Iar savoarea cepei, a rosiei sau a ardeiului rumenite pe gratar si stropite din plin cu ulei de masline sunt de neegalat. Gyros, musaka, papoutsakia sau stifado sunt doar cateva dintre preparatele grecesti care au devenit foarte populare si printre turistii romani. E momentul ca si tu sa descoperi faptul ca mancarea in Grecia este un mod interesant de a retrai istoria de mii de ani a acelor tinuturi. Iar o vacanta in aceste tinuturi insorite este exact ceea ce ai nevoie!

 

Tom yum goong, Thailanda

 

 

 

Tom yum goong este o capodopera a bucatariei din Thailanda. Este o supa de creveti iute-acrisoara, condimentata cu fel si fel de mirodenii si ierburi aromate. In prepararea ei se folosesc creveti, ciuperci, rosii, ceapa verde, galangal, frunze de limeta kafru si patrunjel, iar gustul inconfundabil este dat de laptele de cocos si de sosul de peste. Bifeaza pe lista ta de calatorii culinare si acest deliciu asiatic!

Daca ti-am facut deja pofta de plecare, poti incepe planificarea vacantei in Thailanda chiar aici – biletele de avion te asteapta!

Cauti mai multe idei pentru calatoriile tale culinare?

Daca ai nevoie de inspiratie pentru urmatoarea ta vacanta, poti intra direct pe site-ul eSky. Aici gasesti tot ce ai nevoie – de la bilete de avion, hoteluri, pana la inchirieri masini si asigurari de calatorie. In plus, ai articole utile despre absolut tot ce te intereseaza: destinatii unice, oferte speciale la bilete de avion, dar si tips&tricks de calatorie. Iar pentru doza zilnica de inspiratie, ii gasesti si pe pagina lor de Facebook.

 

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea