Vacante

#singur in vacanta #ghid #calatorie #vacanta in grup

Calatorie in grup versus individual

Calatoria in grup, sau cea pe cont propriu, este o experienta de viata, care ne invata multe despre sine si despre ceilalti. Alegem sa calatorim singuri sau impreuna cu alte persoane in functie de caracterul nostru, atunci cand imprejurarile o permit. Cum stim insa ce calatorie ni se potriveste mai bine?

De cele mai multe ori raspunsul este strict legat de factori precum destinatia si motivatia calatoriei.


Avantaje pentru calatoria in grup


Eficienta organizarii. Daca vrei sa faci cat mai multe intr-o perioada limitata de timp, agentia se ocupa de programul tau, iar tu nu mai ai nici o grija ca vei rata un obiectiv important. Ghidul turistic. Orice turist se intereseaza macar putin de zona in care calatoreste. Cu toate acestea, ghidul stie in mod normal mai multe despre locatie, obiceiuri, infrastructura si iti va atrage atentia asupra lucrurilor pe langa care altfel ai putea sa treci fara sa le observi. Costurile se impart la doi.

Daca alegi o cazare mai scumpa sau mai sofisticata, cum ar fi un bungalow, vei plati doar partea ta. Acelasi lucru se intampla cu mancarea si transportul. O cina de 2 persoane in Paris costa cam 50 de euro, din care tu vei plati cam 20, 25, mancare si bautura. Inchirierea unei masini este profitabila daca o folosesti impreuna cu alte persoane. grup de turistiNu ai prieteni? Gasesti un grup. Cei care nu au cu cine sa plece intr-o calatorie si isi doresc totusi compania cuiva, pot sa caute grupuri de turisti la scolile de ghizi, cluburile de turism sau pe forumuri. Ai astfel ocazia sa alegi oameni interesati de aceleasi lucruri ca si tine, fie ca este vorba despre vizitarea muzeelor europene, fie ca visati la un safari in Africa.

Grup privat. Daca te deranjeaza ideea de a fi intr-un grup de necunoscuti, atunci ti se poate potrivi mai bine un grup privat. membrii acestuia sunt si membrii unei organizatii, institutii , etc, prin urmare sunt strans legati de o tema comuna. Avantajul unui grup privat este faptul ca acesta este deja sudat si prin urmare comunicarea se face mai usor. Activitati numai pentru grupuri. Sa zicem ca vrei sa faci rafting in Peru sau birdwatching in Manu National Park. Nu poti merge pe cont propriu sa te bucuri singur de asa ceva. In grup insa se poate. Impartasirea experientei. Indiferent de tipul calatoriei, intr-un grup ai ocazia sa cunosti oameni cu o educatie, mentalitate, cultura diferite. Ideile pe care vi le impartasiti si cunostintele acumulate pot sa-ti foloseasca atunci sau mai tarziu.

Turismul Incentive . Este vorba despre programele de motivare si recompensare oferite angajatilor de catre diverse organizatii. In cadrul lor, avantajele excursiilor de grup constau in usurinta organizarii seminariilor, generarea de relatii de prietenie intre membrii unei echipe, eficienta crescuta in resursele financiare, logistice si de timp.


Dezavantaje pentru calatoria in grup


Aglomeratia. Te poti bucura de compania unor persoane, dar unii membri ai grupului se poate sa te deranjeze intr-un fel sau altul. elephantwatchOboseala unui tur/circuit. Daca trebuie sa vezi 6 tari in 10 zile, s-ar putea sa ajungi sa-ti doresti doar sa stai jos, sa admiri peisajul si sa te odihnesti. Astfel de tururi in care in fiecare seara te afli in alta locatie pot deveni epuizante. Este bine sa te pregatesti fizic si psihic pentru un astfel de efort. Impactul. Grupurile mici au un impact mai slab asupra comunitatii locale sau a imprejurimilor. Reglementari oficiale pentru siguranta calatorilor.

Exista zone in care persoanele din grupurile turistice nu trebuie sa se desparta de grup. Sunt nevoite sa urmeze sfaturile conducatorului de grup si al fortelor de ordine. In plus, grupurile trebuie sa foloseasca traseele turistice a caror securitate este asigurata supplimentar de politia turistica. O astfel de regiune este Mindanao, in sudul Filipinelor.

Riscuri financiare. Calatoriile in grup, mai ales cele ale agentiilor, sunt organizate de dinainte in toate detaliile. Se intampla sa intarzie avionul sau sa nu mai ajungi la timp pentru o activitate (excursie, vizita la obiective turistice, distractii acvatice, etc). Programata fiind doar intr-o anumita zi, o pierzi definitiv si odata cu ea si banii.

Pentru avantajele si dezavantajele calatoriei pe cont propriu, citeste articolul de luni. West Papua Noua Guinee. Un grup de turisti din Germania de Est face un tur in jungla din West Papua. Departe de civilizatie, triburile traiesc ca in epoca de piatra, guvernate de traditii si rituri vechi. Experienta interesanta de interactionare a doua grupuri extrem de diferite.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea