Vacante

#bulgaria #litoral bulgaresc #sofia #manastirea rila #plovdiv #balcic #vacanta #weekend #paste bulgaria #vara bulgaria #1 mai bulgaria

Bulgaria se afla in topul destinatiilor accesibile 2010

Bulgaria este cea mai facila destinatie de vacanta pentru romani, indiferent de perioada din an, multumita apropierii de tara noastra si a diversitatii de oferte la preturi accesibile. Insa Bulgaria este recomandata si la nivel mondial, de catre publicatia Lonely Planet, ca fiind una dintre cele mai ieftine destinatii pentru 2010.

Ea s-a departajat de restul tarilor din Europa de Est nu atat prin bogatia naturala sau culturala, insa prin preturile practicate, extrem de atractive. Plajele sale deosebite, de-a lungul Marii Negre, precum si Sofia, una dintre cele mai batrane orase europene, constituie doua intre atuurile sale.

Un alt plus al acestei destinatii survine din raportul valuta – moneda locala (leva), care este avantajos pentru turisti. O leva bulgareasca (BNG) inseamna 2.1 Ron sau 0.51 euro.

Litoralul bulgaresc, preturi mici la hotelurile de 5 stele

Sursa foto: bulgarianinvest.comLitoralul bulgaresc are oferte de vacanta aproape in orice perioada din an, in statiunile sale: Nessebar (pentru familii si tineri), Constantin&Elena (pentru tratamente termale si sporturi de vara ), Obzor (pentru familii cu copii mici, liniste si excursii istorice), Nisipurile de Aur (pentru familii si tineri), Albena (potrivita pentru oricine), Sunny Beach (pentru copii) etc. De exemplu, in aceasta perioada, daca rezervi si platesti pana in aprilie, pentru un sejur la vara, poti sa ai discounturi de 20%.

Hotelurile ofera gratuitati si reduceri pentru copii, in functie de caz. Copiii au la dispozitie locuri de joaca, mini club, program de animatie, aceste servicii fiind in general incluse in pachet. In varf de sezon, pretul unei camere este in medie de 60-70 euro pe noapte, cu regim all inclusive.

Exista si oferte atractive pentru minisejururi. De exemplu, de Paste, un sejur de 3 nopti de cazare cu all inclusive costa in jur de 60 euro cu totul. Pachetul asigura cazarea cu all inclusive si masa festiva de Paste, intr-un hotel de 4 stele din statiunea Constantin&Elena.  De 1 Mai, un astfel de sejur este ceva mai scump, ajungand la 90 euro.

Scurta vizita in Bulgaria

Daca te afli doar in trecere prin Bulgaria, atunci poti sa te rezumi la doar 1-2 dintre primele sale atractii turistice. Principalele opriri, in acest caz, se fac in locatii precum Sofia si Manastirea Rila . Sofia atrage turistii care vor sa vada capitala Bulgariei, cu monumente sale, iar lacasul de cult este atractiv in special pentru cei care merg in pelerinaje.

Sursa foto: exploretravel.comDaca faci un circuit prin Grecia cu autocarul, se poate ca agentia de turism sa-ti propuna aceste doua excursii optionale, spre Rila si spre Sofia, in zilele de tranzit prin Bulgaria. Merita sa mergi, deoarece te costa infim, aproximativ 5 euro pentru fiecare, iar experienta poate fi deosebit de frumoasa. Afla cat te costa un weekend in Sofia aici.

In special Manastirea Rila este deosebita. Indiferent ca-ti place sau nu sa vizitezi biserici si manastiri, odata ce intri in curtea manastirii Rila intelegi imediat de ce aceasta este cea mai mare si mai cunoscuta manastire ortodoxa din Bulgaria. Rila a fost fondata in secolul X si constituie astazi un monument cultural, istoric si arhitectonic suficient de valoros incat sa intre in topul celor mai importante atractii turistice ale Europei de Est. Intrarea in curtea manastirii si in biserica este libera.

Un alt oras deosebit, care merita macar o scurta vizita, este Plovdiv . Orasul pitoresc atrage prin parcurile, muzeele si monumentele sale istorice. Partea veche a orasului are cladiri de secol XVIII si XIX. Istoria Plovdiv-ului este mai lunga decat cea a mult mai cunoscutelor orase Atena, Roma sau Constantinopole.

Sursa foto: turkishgrants.netIn Plovdiv se poate ajunge destul de usor cu masina personala, fiind o destinatie foarte potrivita pentru weekend. Daca vei cauta cazare la particulari, poti gasi preturi mici, de aproximativ 15 euro pe noapte. La un hotel de 3 stele, camera costa in medie 60 euro pe noapte. Afla mai multe detalii despre aceasta locatie din articolul Plovdiv, unul dintre vestigiile Europei.

Balcicul, un loc in care multi romani se intorc

Un loc absolut deosebit si iubit de romani inca din anii 1900 este Balcic. Micutul castel al Reginei Maria si domeniul sau, alcatuit din vaste gradini, nu are nimic din grandoarea unui palat din Franta sau Austria, dar reusesc sa farmece pe oricine turist.

In Balcic poti ajunge cu masina personala sau ai posibilitatea sa-ti cumperi un bilet de autocar. De asemenea, exista minisejururi de weekend care costa aproximativ 800 Ron pentru 3 nopti de cazare cu mic dejun, transport si insotitor de grup. Cei care merg in Balcic pentru plaja au parte de un concediu linistit, intr-o zona in care preturile sunt foarte accesibile. Citeste cat te costa un weekend in Balcic aici.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea