Vacante

#bran #castelul bran #muzeu #muzeu privat #top 10 cele mai frumoase castele #dominic de habsburg #budget travel

Branul, printre cele mai frumoase castele ale lumii, devine muzeu privat

Castelul Bran, intrat sub administrarea casei de Habsburg, va deveni muzeu privat. Monumentul a intrat in top 10 al celor mai frumoase castele din lume, potrivit Budget Travel .

Castelul Bran de susAstazi, 29 ianuarie 2009 , este programata o intalnire intre Ministrul Culturii, Theodor Paleologu si dominic de habsburg, proprietarul Castelului Bran. Intalnirea are ca scop finalizarea proiectului de transformare a Castelului Bran intr-un muzeu privat. Acesta urmeaza sa pastreze colectiile de arta si mobila, care apartin Ministerului Culturii.

"Administrarea Castelului Bran va reveni familiei Habsburg, in calitate de proprietari, in mai 2009. Acestia intentioneaza sa pastreze destinatia de muzeu a Castelului Bran si sa-i imbunatateasca potentialul de importanta atractie turistica a Romaniei printr-o serie de masuri. In acest scop, cooperarea cu Ministerul Turismului este esentiala", se precizeaza intr-o scrisoare a familiei Habsburg catre ministrul Turismului, Elena Udrea, citat de Wall-Street.

Dominic de Habsburg, devenit proprietar al monumentului dupa retrocedarea acestuia in mai 2006, a declarat intr-un interviu acordat NewsIn, ca nu intentioneaza sa asocieze in viitor castelul Bran cu brandul Dracula. "Apreciez pozitia ministrului Turismului, de a nu asocia castelul Bran cu brandul Dracula, deoarece nu au nimic in comun. Dracula este doar un mit, nu-l voi combate direct, deoarece oamenilor le place aceasta fantezie, dar nu il voi promova", a declarat arhiducele Dominic de Habsburg, pentru NewsIn.

Potrivit Ziare.com, Ministrul Turismului, Elena Udrea, a anuntat ca strategia de dezvoltare a turismului romanesc nu va include brandul Dracula, cu care este asociat castelul si care l-a facut faimos peste hotare.

Pe de alta parte, nimeni nu poate contesta profitul de pe urma acestei asocieri, mai ales ca intreaga zona Bran este vizitata anual de numerosi turisti straini, dornici sa vada celebrul castel, iar mestesugarii locali vand suvenituri cu tema domnitorului-vampir. Branul a primit un loc in top 10 al celor mai frumoase castele din lume, iar modul cum este prezentat aminteste mult de legenda lui Dracula.

Branul, printre cele mai frumoase castele ale lumii

Bran curte interioaraCastelul Bran a intrat in top 10 al celor mai frumoase castele ale lumii, potrivit revistei americane de turism Budget Travel. Desi legatura dintre castel si legenda Contelui Dracula este una destul de subreda, revista recunoaste faptul ca exista un farmec deosebit, amestecat cu un aer sumbru, al acestui monument. Pentru detalii despre castel, viziteaza site-ul oficial.

Ajungand unul dintre cele mai impresionante castele, Branul se situeaza pe acelasi rand cu alte ansambluri arhitectonice istorice, precum Bamburgh Castle si Leeds Castle, din Anglia sau Neuschwanstein Castle, din Germania. Articolul a fost preluat de CNN. Gasesti topul original aici.

Bran interiorOferte la Bran

Zona Bran-Moeciu figureaza an de an in lista cu cele mai cautate destinatii din Romania, pentru vacantele scurte sau de lunga durata. Branul este folosit pentru turismul de weekend, pentru firmele care fac teambuildinguri la munte, pentru cei care doresc sa-si petreaca aici sarbatorile de Paste sau de iarna, dar si de catre scolile care isi trimit elevii in tabara.

Cei care doresc sa faca o excursie la Castelul Bran platesc 98 lei de persoana, conform agentiei Professional Team. O astfel de excursie are durata de 8 ore si include vizite in Bran, Rasnov si Brasov. Pretul asigura ghidul local specializat, taxa de intrare la Castelul Bran, Cetatea Rasnov , Turnul Alb, Turnul Negru, Bastionul Tesatorilor , Bastionul Graft, Biserica Neagra, precum si transportul.

In ceea ce priveste cazarea, preturile difera in functie de sezon si de unitatea respectiva. De exemplu, pentru o camera la o pensiune de 3 margarete pretul incepe de la 65 Ron pe noapte. Pentru 4 margarete, pretul incepe de la 80 Ron.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea