Vacante

#roma #italia #biserici #catedrale #bazilici

Bisericile si catedralele din Roma

Leagan al crestinismului, Roma numara peste 900 de biserici si catedrale . De o frumusete desavarsita, catedralele din Roma sunt atractii pe care orice turist ar trebui sa le bifeze. Nu fi zgarcit cu timpul tau si intra in fiecare biserica pe o care o gasesti in drumul tau.
Pe langa faptul ca te vei odihni putin, bisericile iti vor oferi adevarate capodopere. Picturile si sculpturile din interior sunt realizate de artisti cunoscuti precum Michelangelo, Rafaelo, Pietro Perugino, Sandro Botticelli, Domenico Ghirlandaio , Cosimo Rosselli sau Luca Signorelli.
 
Chiar daca nu toate bisericile sunt mari si impozante, fiecare are farmecul ei. Chiar si cele micute, din cartierele mai ascunse si necunoscute sunt frumos lucrate, cu picturi si sculpturi remarcabile. Bisericile si catedralele din Roma sunt mici muzee, pline de atractii inedite, legate de lumea spirituala.

 

Trinita dei Monti, basilica ce strajuieste Treptele Spaniole

 

La Trinita dei Monti, dupa ce urci Treptele Spaniole, ai ocazia sa vezi o frumoasa panorama a orasului Roma. Biserica este dedicata Sfintei Treimi, iar numele complet este Santissima Trinita al Monte Pincio. Trinita dei Monti este o biserica renascentista, construita in secolul XVI de catre Papa Sixtus al V-lea. Pentru a intra in biserica, trebuie sa urci o scara monumentala, realizata de un arhitect cunoscut al Romei, Domenico Fontana. Interiorul impresionant este realizat in stil gotic .

 

Basilica San Giovanni in Laterano, splendoarea crestinatatii

 

Inca din vremuri medievale, cartierul Laterano era resedinta papilor. Punctul de actractie al acestui cartier este Basilica San Giovanni in Laterano. Comparata adesea cu Basilica Sfantul Petru, acesta biserica este cu adevarat impunatoare. Biserica Catolica a numit-o "Mama tuturor bisericilor", iar Papa oficiaza slujbe aici. Basilica San Giovanni in Laterano este una dintre cele mai frumoase biserici ale Romei si adaposteste numeroase opere de arta . In interior vei gasi si morintele a sase papi. Cel mai cunoscut este mormantul Papei Ioan al X-lea. 

 

Santa Maria Degli Angeli, ocrotitoarea martirilor

 

Santa Maria Degli Angeli este o biserica unica in Roma, situate in Piazza Republica. Realizata de Michelangelo, aceasta biserica este inchinata Fecioarei Maria. Ca majoritatea bisericilor din Roma, si aceasta biserica are numeroase opere de arta si morminte ale unor papi sau sfinti. Tot la Biserica Santa Maria Degli Angeli se gasesc si moaste ale sfintilor.

 

Santa Maria in Trastevere, cea mai veche biserica din Roma

 

Pe strazile pitoresti si animate ale cartierului Trastevere, vei gasi cea mai veche biserica din Roma: Santa Maria in Trastevere. Legenda spune ca biserica a fost ridicata pe locul in care, la nasterea lui Iisus Cristos, a tasnit un izvor de ulei de masline. Aceasta biserica a fost construtia in anul 350, in timpul Papei Iulius I. Aceasta biserica este fermecatoare si iti va oferi intimitatea de care ai nevoie. Inca din epoca medieval, biserica a fost locul de venerare al Fecioarei Maria. Este si singura biserica din Roma care nu a suferit modificari.

 

Cripa calugarilor capucini

 

Alte biserici pe care nu trebuie sa le ratezi sunt Santa Maria della Concezione dei Cappuccini, Saint Ignatius de Loyola, Sant Agostino si Santa Maria Magiore. In cripta bisericii Santa Maria della Concezione dei Cappuccini sunt expuse peste 4000 de schelete, care au apartinut calugarilor capucini. Aceste schelete au fost colectate timp de trei secole, din anul 1528 pana in 1870. Intrarea in bisericile si catedralele de la Roma este gratuita. Trebuie insa sa fii atent la tinuta. Nu vei intra daca esti imbracat indecent.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea