Vacante

#vacante in strainatate #atacuri teroriste #turisti romani #terorism #vacanta #turisti

Atacurile teroriste au semanat panica printre romani! La ce riscuri esti supus cand pleci in vacanta

Atacurile teroriste din ultima perioada au semanat panica in toata lumea. Romanii care obisnuiesc sa-si petreaca vacantele in afara tarii stau cu frica in san cand pleaca, insa numarul vacantelor cumparate in tarile occidentale nu au scazut dramatic, cum era de asteptat.

Nu se stie niciodata cand va avea loc un nou atentat sau unde, asadar cel mai bine este sa fii prevazator. Iar cel mai simplu mod de a te feri de un atentat este sa optezi pentru destinatii de vacanta mai putin populare, in orase mici, unde riscurile unui atentat sunt mai mici. Totodata evitarea locurilor aglomerate este o idee buna, deoarece acestea sunt primele vizate de teroristi.

"Sunt tintite cluburi, sali de concerte, targuri, piete publice pentru ca atentatul sa aiba vizibilitate. Iar acestea nu sunt impotriva turistilor, asa cum s-a intamplat in Egipt sau Tunisia, ci impotriva localnicilor. Organizatiile teroriste din trecut, ETA, IRA, Luptatorii pentru Eliberarea Palestinei, organizau atentate teroriste fara victime, tinta lor era sa demonstreze ca pot produce teroare, nu sa produca victime in randul cetatenilor. in schimb, Al Quaida si ISIS tocmai asta isi propun, sa produca victime cat mai multe, fara a avea un scop anume, ci la intamplare. Mesajul pe care vor sa il transmita, practic, este ca Occidentul in general nu mai este sigur", spune expertul in securitate, Hari Bucur, pentru mediafax.ro.

Preferintele romanilor pentru destinatii de vacanta precum Franta, Marea Britanie si Germania sunt aceleasi, de unde reiese ca nu s-au lasat influentati de aceste evenimente.

Expertii sustin ca nu trebuie sa ne sperie atentatele, deoarece riscul de a fi prins in mijlocul unui atentat este similar cu cel al unui accident de masina si totul depinde de noroc. "Probabilitatea ca un cetatean european sa fie ranit intr-un atentat terorist este mai mica decat aceea de a fi ranit de o caramida cazuta dintr-un bloc. Deci, noi, ca cetateni, practic nu avem cum sa ne punem la adapost in mod special, pentru ca asta ar insemna, eventual, sa nu mai iesim deloc din casa. In plus, numarul teroristilor sinucigasi este extrem de mic, deci a nu ne mai duce la concerte, a nu mai merge in excursii, a nu mai iesi din casa ar fi absurd. Totul tine de hazard, iar probabilitatea producerii unui astfel de eveniment echivaleaza cu probabilitatea producerii unui accident aviatic", a adaugat Hari Bucur.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) recomanda romanilor care vor pleca in urmatoarea perioada in strainatate"sa isi procure un ghid de calatorie pentru destinatia aleasa, sa se informeze asupra situatiei de securitate din zona, sa acceseze periodic pagina web a MAE - rubricile "Sfaturi de calatorie>> si <>, sa verifice si informatiile altor institutii ale statului, precum Politia sau Politia de Frontiera, dar si informatii furnizate de autoritatile tarii in care doreste sa se deplaseze".

De asemenea, SRI le recomanda romanilor care vor pleca in vacanta sa fie foarte atenti la informarile care sunt emise de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), si la alertele de calatorie care pot prevesti producerea unor evenimente periculoase.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea