Vacante

#stiai ca #austria #sky # vacanta austria

Afla tot ce nu stiai despre Austria

Austria este destinatia care intra in topul preferintelor romanilor ce vor sa-si petreaca vacanta de iarna in afara tarii. Afla cateva curiozitati despre cele mai vizitate statiuni din Austria.


1. Tirol

Tirolul va intampina cu peste 70 de statiuni de schi si aproximativ 5.200 de km de partii cu toate gradele de dificultate. In plus, stiati ca cei 5 ghetarii din Tirol ofera zapada garantata pana la zece luni pe an? Sau ca, trecand la istorie acum, rebelii din regiune s-au luptat cu armata lui Napoleon in inceputul secolului 19? Ca sa va convingeti, trebuie sa vedeti lucrarea “Panorama din Tirol” la Muzeul Regional din Tirol. Cand pasiti in localitatea Wattens cu siguranta veti poposi sa admirati stralucirea expozitiei “Lumile Cristalelor Swarovski”, una din cele mai mari atractii pentru turisti.


2. Schladming-Dachstein

Haideti sa pronuntam impreuna: Schladming-Dachstein. Regiunea in care cu o singura cartela ai acces la 5 statiuni dintre cele mai bune, cu 270 de instalatii de transport moderne si 760 km de partii. Peste tot, o zapada excelenta, partii perfecte, mult spatiu si WLAN gratuit in intreaga regiune. Iar cu aplicatia mobila “Ski amade Guide” descoperi repede cabana preferata si domeniul schiabil care uneste cei 4 munti Hauser Kaibling – Planai – Hochwurzen si Reiteralm, unde s-a desfasurat Campionatul Mondail de Schi Alpin din 2013.


3. SkiHit Tirolul de Est cu ghetarul Mölltal

Ca in fiecare iarna, fanii mari si mici ai sporturilor de iarna au fost incantati de oferta cu pret redus pentru copiii sub 18 ani. in sezonul de iarna 2013 – 2014 distractia continua la Gradonna Mountain Resort si Sporthotel Sillian. Ca sa va faceti o idee mai clara, ghetarii Mölltal si Ankogel sunt cei mai inalti munti din Carintia, iar resortul Kals - Matrei de pe muntele Großglockner, centrul de schi St. Jakob din Valea Defergg, precum si centrul de schi Valea Hochpuster din Sillian, inseamna distractie pe zapada fara timp de asteptare, pentru toate generatiile.


4. Salzburg

Oare ce face ca Salzburg sa fie un oras asa special? Sa fie oare obiectivele sale turistice renumite in intreaga lume, pietele de Craciun traditionale, pline de bunatati de sezon, unde se aude zapada cantand sub ghetele miilor de vizitatori? Sau poate i se trage de la Saptamana Mozart sau concertele din perioada de Advent? Va lasam pe voi sa ne spuneti, dupa ce ajungeti in incantatorul orasel de munte numit atat de melodios, Salzburg.


5. Innsbruck

I se spune capitala Alpilor si pe buna dreptate. In orasul plin de viata, cu 120.000 de locuitori, se intalnesc adesea oameni in costume de schi, incaltati in clapari, cu schiurile pe umar. Doar 20 de minute stau intre o plimbare prin oras si o coborare pe ski-uri in una din statiunile accesibile dupa ce urcam cu telecabina Nordkette. De la 1400 de metri altitudine, Innsbruck-ul arata ca o imensa ghirlanda, luminata de magia oamenilor si atmosfera de sarbatoare tipic austriaca.

Incepe-ti excursia in Austria cu o vizita virtuala pe www.austria.info dupa care te asteptam in Promenada sambata, 16 noiembrie. Poti castiga un sejur de sapte zile pentru familia ta la un hotel de 4 stele din feericul Tirol! O iarna plina de pofta de viata!

Advertorial


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea