Vacante

#tichete de vacanta #ministerul de turism #eximtur #bluticket #accorservices #ascendi #sodexho #chequedejeuner #euroticket #tichete vacanta

A inceput vanzarea tichetelor de vacanta pe litoralul romanesc

Dupa ce au fost indelung dezbatute, tichetele de vacanta au inceput sa fie folosite. Primul beneficiar isi va petrece vacanta la Eforie, in luna iulie.

Primul sejur acordat sub forma de tichete de vacanta a fost achitat agentiei Eximtur , pentru o vacanta in Eforie Sud, la un hotel de 3 stele, anunta Cotidianul . Detalii despre pachet gasesti aici.

Tichetele de vacanta, numite “tichete Cheque vacances”, se pot acorda ca prime si sunt suportate integral de catre angajator, se arata in catalogul agentiei Eximtur “Litoral, Marea Neagra 2009”. Valorile sunt scutite de taxe salariale si patronale. Tichetele pot fi folosite pentru plata serviciilor turistice de pe teritoriul Romaniei, iar aceste servicii constau din: cazare, alimentatie publica, transport, tratament balnear si agrement.

Beneficiarul tichetelor le poate cheltui in hoteluri, pensiuni, unitati de tratament balnear etc, atata timp cat sunt clasificate de Ministerul Turismului, precum si in agentii de turism detinatoare de licente specifice.

Rectificarea bugetului de stat pe anul 2009 a redus numarul bugetarilor care vor putea beneficia de aceste tichete. Cu toate acestea, acordarea acestora este privita ca un avantaj pe care institutiile il pot folosi in functie de resursele proprii, mai ales ca nici salariile nu vor creste, se arata in Adevarul.

Angajatorii pot acorda tichetele de vacanta in functie de bugetul de care dispun, persoanelor angajate care detin contracte individuale de munca. Detalii despre emiterea tichetelor gasesti pe site-urile oficiale ale companiilor emitente  si pe site-ul Ministerului Turismului.

Adrese utile

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea