Vacante

#bilete de avion #last minute

A crescut numarul ofertelor last minute

Daca in octombrie si noiembrie turistii romani au putut alege oferte de tip early booking   pentru vacanta de sarbatori, acum au de ales dintr-o gama mai variata ca de obicei pentru pachetele last minute. Prezenta lor in cataloagele agentiilor in aceasta perioada este ceva obisnuit, insa noutatea costa in cresterea numarului acestora.

Cei care nu reuseau sa-si rezerve din timp o vacanta aveau pana acum alternativa ofertelor last minute. Caracteristica acestor oferta era tocmai faptul ca aveai de ales dintr-o gama foarte modesta de produse, dar la preturi competitive. Din cauza crizei financiare, agentiile de turism au marit numarul acestor oferte, pentru a fi sigure ca isi vand pachetele de vacanta pana la sfarsitul anului.

Vacante exotice la pret redus

Gasim inca oferte de vacanta pentru a doua jumatate a lunii decembrie, atat pentru destinatiile exotice, cat si pentru cele europene. O saptamana in Egipt, dupa 15 decembrie, costa de la 270 euro de persoana. Ofertele pentru Kenya, care depaseau de obicei 1000 euro de persoana, au scazut pretul la 750 euro, pentru last minute.

Agentiile de turism propun reduceri si de 10% pentru destinatiile indepartate, care includ un sejur mai lung si sunt de obicei costisitoare (Maldive, Republica Dominicana, Mexic, Malaysia etc).

Vacante de sarbatori in Europa

Printre cele mai interesante oferte ale acestei perioade sunt vacantele in orasele europene. Turistii romani isi pot petrece Craciunul in Viena, Budapesta, Praga, Paris si alte metropole, cu mai putini bani. Cele mai mici preturi de last minute, pentru un sejur de 5 zile, ajung la 180 euro de persoana. O astfel de oferta asigura transportul cu avionul si cazarea cu mic dejun la un hotel de 4 stele.

Si biletele de avion se ieftinesc

Pe langa tendinta generala de ieftinire a ofertelor de vacanta, exista reduceri de preturi si pentru biletele de avion. Pe site-urile companiilor aeriene se gasesc oferte promotionale. “Astfel, tur-operatorii scot in fata pachete de servicii turistice la preturi speciale iar companiile aeriene de linie promoveaza bilete de avion extrem de avantajoase. Mai mult, odata cu aceasta mobilizare inspre combaterea potentialelor efecte ale crizei , ofertele sunt unice. Spre exemplu, companiile aeriene de linie incep sa adopte tarife la nivel de low-cost”, se anunta intr-un comunicat al companiei Oferte Last Minute .ro

Practica ieftinirii biletelor de avion nu este adoptata numai de catre companiile low cost. Si companiile aeriene de linie, care opereaza zboruri europene sau transatlantice, incearca sa-si atraga clientela prin oferte cat mai atragatoare.

O companie de linie franceza propune promotii pana in ianuarie 2008 la biletele catre Statele Unite. Un bilet dus – intors, cu toate taxele incluse, spre Boston, Washinghton sau New York costa sub 600 euro de persoana.

Printre cele mai interesante oferte ale companiilor de zbor se numara destinatiile europene.  Un bilet dus – intors pentru Londra costa in jur de 260 euro de persoana, iar pentru Paris, 250 euro. Tot la companiile de linie exista promotii pentru biletele de avion care nu contin si taxele de zbor, sub 100 euro de persoana, cu destinatii precum Roma, Salonic, Munchen, Viena, Atena, Larnaca sau Istanbul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea